Loading...

Nyheder 2011

NM Cross: Stort dansk hold dyster i morgen

11. november 2011 · Dansk Atletik Forbund

20 danske løbere er med ved lørdagens NM Cross i Uddevalla.

Ingen fra den trio, som ved NM Cross i 2009 sensationelt løb en tredobbelt dansk triumf hjem, er med, når mesterskabet afvikles lørdag i Uddevalla. Men selv om holdet uden Munkholm, Bueno og Them må siges at være mindre slagkraftigt end for to år siden, er der tale om en spændende blanding af rutine og nye kræfter.

Jesper Faurschou (Herning LK) var med en 8. plads i 2009 med til at sikre holdguldet hos herrerne, og trods en beskeden alder på 28 år er han den ældste i den danske trup, der fredag morgen drog til Sverige. Faurschou viste ved 1. runde af CrossChallenge god form med en sikker 2. plads, og nummer 3, 4 og 5 fra den runde, Abdi Hakin (Korsør AM), Johan Damkjær (Aarhus 1900) og Ole Hesselbjerg (Sparta) blev også efterfølgende udtaget. 

Hos kvinderne er Maria Sig Møller (AGF) ikke med. Bronzevinderen fra 2009 har i et stykke tid døjet med uregelmæssigheder i hendes hjerterytme, og indtil årsagerne er klarlagt, vil vi ikke få hende at se i internationale mesterskaber. 

Spændende juniorhold
Ved mesterskabet i fjor i Trondheim var det de mandlige juniorer, der med en sølvmedalje i holdløbet lyste op. Både Mads Tærsbøll (Korsør AM) og Jeppe Harboe (Sparta) er med igen, og spændende skal det blive at se, hvad det helt nye navn, Jacob Østergaard Markussen (Aarhus 1900), kan stille op i sit første internationale løb. Desværre har Mikkel Dahl-Jessen (SAK77) døjet med influenza i det sidste stykke tid og har derfor været nødsaget til at sende afbud.

Der løbes på en 1500 meter lang rundstrækning med fortrinsvis grus og sand som underlag og en lille stigning på de første 400 meter. Hos de mandlige seniorer er det de fire bedste placerede løbere, der tæller i holdsammenhæng, mens det for de andre klasser drejer sig om tre løbere.  

Den officielle udtagelse er aldrig blevet annonceret her på hjemmesiden. For en god ordens skyld ses den danske trup her:

Kl. 11.15 Piger junior – 4500 meter
Laura Lambæk Knudsen (Aalborg ØST RCC) 
Rebekka Fuglsø (Vejle IF)
Josefine Rytter (Bagsværd AC)
Anna B. Mikkelsen (Sparta)
Caroline Tauson (Sparta)
Line Kalstrup Schulz (Randers Freja) 

Kl. 11.45 Drenge junior – 6000 meter
Jeppe Harboe (Sparta)
Peter Glans (OA/OGF)
Jacob Østergaard Markussen (Aarhus 1900)
Zacharias Grassme (Sparta)
Mads Tærsbøl (Korsør AM)

Kl. 12.30 Kvinder senior – 7500 meter
Simone Glad (OA/OGF)
Maja Alm (AGF)
Signe Søes (AGF)

13.00 Herrer senior – 9000 meter
Jesper Faurschou (Herning LK)
Abdi Hakin Ulad (Korsør AM)
Michael Nielsen (AGF)
Brian Lindbjerg (AGF)
Johan Damkjaer (Aarhus 1900)
Ole Hesselbjerg (Sparta)

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund