Loading...

Nyheder 2011

Stemningsrapport fra Monaco

11. november 2011 · Patricia Wilson

Torben Dan beretter her fra Monaco, hvor Danmark i dag vandt budet om VM halvmaraton i 2014

Inden præsentationen kl. 09.00 stod vi uden for lokalet og svedte. Jeg var kommet tidligt sammen med Wilson Kipketer. Vi stod foran mødelokalet og ventede på at klokken skulle blive 9.  Det viste sig at være super at stå sammen med Wilson, ALLE kender ham. Efterhånden som Council-medlemmerne ankom til lokalet fik vi hilst personligt på stort set dem alle.
DAF's formand Lars Vermund startede med at introducere vores team. Og totalt overrumplende klappede alle Councilmedlemmer, da Wilsons navn blev nævnt! Så var stemningen lagt på rette hylde.

Undervejs i den 25 minutter lange præsentation blev der gået til stålet fra vores team. Især Københavns kulturborgmester Pia Allerslev viste sig at være et fantastisk konkurrencemenneske. Hun leverede en suveræn præstation, der kulminerede med at hele IAAF's council blev inviteret på rådhuspandekager på Københavns Rådhus. Det gav smil hele vejen rundt! Men også Lars Vallentin fra Wonderful Copenhagen og Lars Lundov fra Sport Event Danmark fik overbevist IAAF om, at København er "The right place with the right programmes and the the right event".

Den tidligere engelske mesterløber Sebastian Coe stillede det eneste spørgsmål til vores præsentation: "Wilson, will we see you running the half marathon i Copenhagen?". Hvortil Wilson svarede: "Jeg har lige løbet en maraton i New York. Så en halv skræmmer mig ikke. Derfor kan jeg sige: Wilson will be back in 2014!" Endnu en gang blev det bekræftet, at det har betydet fantastisk meget for vores bud, at Wilson var med. Der blev grinet i gennem i IAAF's Council!
Lars Vermund sluttede præsentationen af med at sige: "Together we can build the case of Copenhagen. We will invite everybody to join the 2014 IAAF World HAlf Marathon. We will see thousands of runners join the championships in 2014 in the streets of Copenhagen".

Efter vores præsentation var det Cheboksarys (Rusland) tur. Vi ventede uden for imens. Og svedte. Det var ligesom eksamen, hvor man står og venter på karakteren. For vi ved godt, hvor dygtige russerne har været til at afholde arrangementer. Så det var bestemt ikke nogen nem konkurrent. 
Efter tre kvarter blev vi alle kaldt op på podiet - både russerne og os. Præsidenten Lamine Diack sagde ganske kort, at værtsskabet blev tildelt København. Så mens vi alle boblede af glæde indvendig, lagde vi ansigterne i de rette, seriøse folder og gav hånd til de tabende russere. 

Vi fik at vide, at vi vandt fordi vi inviterer alle løbere med. Ikke blot eliteløberne. Det faldt de for. Og så fik vi at vide, at vores præsentation satte helt nye standarder for, hvordan det skal gøres. Det kan nok være, at vi er et lille land og et lille forbund. Men vi sparkede r.. i Monaco!

Herefter blev stemningen mere løs. Mange af Councils medlemmer gav hånd til os. Andre klappede på ryggen. Aftalen blev underskrevet, og de af os, der havde bundet slipset stramt løsnede slipseknuden og lod følelserne komme frit frem. WAUWWW! det bliv SÅ fedt at kunne præsentere København til HELE verden og vise, at vi kan arrangere verdens største halv maraton nogensinde! Vi skal have ALLE løbeglade danskere til at løbe med. Og vi inviterer hele Europa med! Tænk, at give mulighed for at titusindvis af løbere kan sige, at de har løbet VM i halvmaraton! 

Spred ordet! Og se at komme i gang med at træne!

Torben Dan Pedersen,
DAF's udsendte reporter i Monte Carlo

© Copyright Dansk Atletik Forbund