Loading...

Nyheder 2011

Dødsfald

01. december 2011 · Patricia Wilson

Fredag den 18. nov.  afgik Rudolf Thalund  ved døden, 72 år gammel. Rudolf Thalund kommer fra Herning, hvor han har levet hele sit liv, og er kendt i  byen som løber - langdistanceløber. Rudolf har stadig klubrekorderne i HGF Atletik/Motion på  1500m, milen, 2000m, 5.000 og 10.000m, selv om det mest var i  60´erne og 70´erne, han gjorde sig gældende. Rudolf havde nogle gode løbekammerater og sammen deltog de i det første Eremitageløb i København, og det var da også dem, der bragte motionsløb til Herning. Således startede de i 1971 det første løb på egnen, Løvbakkeløbet, og det gjorde de i HGF-regi, og det løb har så sidenhen  udviklet sig til Herningløbet og nu Herning-Nordea-Løbet.
Rudolf hjalp også til, da HGF i 1988 begyndte med egentlig løbemotionstræning og fik navneforandring til Atletik/Motion. Han var måske ikke så helt pædagogisk, for til træningen løb han til sidst altid fra motionisterne. Han skulle lige vise, at han stadig kunne. 

Rudolf var lille af størrelse, men et kæmpe energibundt, og han kunne ”løbe solen sort”. Et enormt højt kondital krydret med masser af interval-træning gjorde ham hurtig, og han havde altid ”noget at skyde med til sidst.” Et DM på 10.000m og deltagelse på landshold er blot nogle af Rudolfs meriter.
Privat var Rudolf gift med sin elskede Nanny, og sammen fik de to børn, som de fulgte i svømning og orienteringsløb. Det sidste var også Rudolfs og Nannys fælles idrætsgren til stor glæde for dem begge. I en sen alder begyndte Rudolf også at løbe på ski, langrend selvfølgelig, og da han først havde fået lidt styr på teknikken, kom kondien ham til gode, og også her blev det til DM´ere.

Da Rudolf blev 70, fik han af HGF A/M en forgyldt pigsko som tak for sin store indsats gennem årene, og det var godt, for Rudolf fik her efter sommerferien konstateret kræft, som havde bredt sig til hele kroppen, og dermed  var den uhelbredelig.
Med Rudolf Thalund er en stor idrætsmand gået bort – æret være hans minde.

© Copyright Dansk Atletik Forbund