Loading...

Nyheder 2011

EM Cross: Munkholm returnerer til den store scene

08. december 2011 · Jeppe Weinreich

Det danske hold til søndagens EM Cross er topmotiveret og fri for skader.

En 34. plads i Dublin i 2009, fulgt op af en 23. plads i Albufeira i fjor. Hvad kan det blive til for Morten Munkholm, når det 18. EM Cross løbes i Velenje søndag?

Munkholm Cc2011vejle GudmandashxDet er blot et af de åbne spørgsmål, der knytter sig til den danske trup, som i morgen flyver til Slovenien for at dyste mod Europas bedste løbere. Og spørger man holdleder Niels Kim Hjort, så er det en stærk og topmotiveret trup, som dansk atletik stiller med.

God form & højt humør
”Alle er i rigtig god form og humøret er højt. Siden NM Cross har et par stykker døjet lidt med småsygdomme, men det er ikke noget, der har påvirket formen nævneværdigt,” slår han fast.

Ruten, der løbes på, er en forholdsvis flad græsrundstrækning på 1500 meter, og trods fraværet af store bakker kan det godt gå hen og blive en hård rute, vurderer holdlederen.

”Vejrudsigten siger, at der falder regn, og at der efterfølgende kommer lidt frost. Så det kan meget vel gå hen og blive lidt af et mudderbad. Det er konditionskrævende, og derfor skal løberne naturligvis tænke sig om.”

Munkholm med fornyet overskud
For Morten Munkholm bliver det den første store udfordring i godt et halvt års tid. Han afstod fra NM Cross for at skåne sin ene hæl mest muligt. Men nu er han klar. Fra godt 200 km om ugen har han de seneste to uger trappet ned til hhv. 170 og 130 km.

”Morten har haft nogle rigtig gode uger, hvor han rent træningsmæssigt har fået spændt buen. Efter den lange pause er han gået ind til træningen med fornyet overskud. Han har denne vinter løbet lidt færre kilometer, men til gengæld med højere fart. Han er jo ikke alt for glad for mudder, men jeg anser alligevel, at han har en reel mulighed for at slutte i top 20,” vurderer Niels Kim Hjort.

Det danske seniorhold tæller desuden den erfarne Jesper Faurschou (nr. 50 i fjor) samt de to århusianske debutanter Johan Damkjær og Michael Nielsen. I U23-klassen er Abdi Hakin Ulad ene om at forsvare de danske farver. 

Juniordrenge skaber forventninger
Ved det førnævnte NM i Uddevalla var det i den grad det guldvindende juniorhold – og den individuelle vinder, Jeppe Harboe - der løb med det meste af omtalen. De fire deltagere er naturligvis med i Slovenien igen, og de får forstærkning af Thijs Nijhuis, der p.t. studerer i Kentucky, og så opkomlingen fra Silkeborg, 16-årige Mikkel Dahl-Jessen, der er den næstyngste i det rekordstore juniorfelt på 112 deltagere.

Nmcross2011 Holdguld GudmandashxDansk atletik stillede også i fjor med et juniorhold – hvoraf der i år er tre gengangere. Dengang blev det til en 16. plads ud af 17 hold. De to andre gange - i 2002 og 2003 - blev det til hhv. en 14. og en 15. plads. I år er der håb om den hidtil bedste placering.

”Det er en kæmpe fordel for juniorholdet, at det er så homogent. Det er seks fantastisk talentfulde løbere, og det bliver en virkelig spændende udfordring for dem. De har trænet godt på det seneste, og placeringsmæssigt tror jeg, at de kan kravle pænt op og slutte i den bedste halvdel. Oplægget til dem, er at de skal gå ud og satse. Hellere prøve at gå med på et hurtigt tempo og så risikere at gå ned,” siger Niels Kim Hjort om de seks løbere, hvoraf de fire hurtigste kommer til at tælle i holdsammenhæng.

Som et kærkomment tilbud ”streames” der fra konkurrencerne på det europæiske atletikforbund, EAA’s hjemmeside.


18th Spar European Cross Country Championships – Velenje, Slovenien d. 11. december

Det danske hold og deres starttidspunkter:

Kl. 11.24 Junior M – 6.070 meter
Jeppe Harboe (Sparta)
Thijs Nijhuis (Skive AM)
Mads Tærsbøl (Korsør AM)
Peter Glans (OA/OGF)
Jacob Ø. Marcussen (Aarhus 1900)
Mikkel Dahl-Jessen (SAK77)

Kl. 12.52 U-23 M – 8.170 meter
Abdi Hakin Ulad (Korsør AM)

Kl. 14.33 Senior M – 9.870 meter
Morten Munkholm (Aarhus 1900)
Jesper Faurschou (Herning LK)
Johan Damkjær (Aarhus 1900)
Michael Nielsen (AGF)

 

Foto: (øverst) Morten Munkholm vinder 1. runde af CrossChallenge 2011/12 i Vejle. Bag ham en anden EM-deltager, Abdi Hakin Ulad. (Nederst) Det guldvindende juniorhold fra NM Cross. (Kim Gudmand)

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund