Loading...

Nyheder 2013

19 løbere nomineret til VM-bruttotrup

03. januar 2013 · Jeppe Weinreich

Landets bedste langdistanceløbere har et år til at overbevise holdleder Niels Kim Hjort om, at de skal udtages til IAAF/AL-Bank VM Halvmaraton.

IAAF/AL-Bank VM Halvmaraton bliver en enestående oplevelse for alle 25.000 deltagere. Men for en lille eksklusiv skare på 10 danske løbere bliver det noget helt særligt; de kommer den 29. marts 2014 nemlig til at stå forrest i det gigantiske felt som Danmarks officielle repræsentanter i selve VM-konkurrencen, som er forbeholdt verdens allerbedste.

Fem mænd og fem kvinder i den danske elite skal det næste års tid derfor bevise, at de er gjort af det rette stof. Fem er nemlig det maksimale antal deltagere, som Danmark må stille med i hver klasse. Af de fem kommer de tre hurtigste i mål til at tælle med i holdkonkurrencen.

En foreløbig liste 
Holdleder Niels Kim Hjort har netop offentliggjort en liste med navnene på 19 løbere, som han regner med som mulige kandidater. De skal igennem hele 2013 bevise, at de er værd at satse på med henblik på den endelige udtagelse, som først finder sted 14 dage før løbets start i marts 2014. Allerede i december 2013 vil listen blive skåret ned til en endelig bruttotrup på otte navne hos hvert køn.

"Det er vigtigt at understrege, at der i den kommende tid kan komme flere navne til. Men vi har udtaget en lille eksklusiv gruppe løbere, som vi lige nu mener, har en god chance for at løbe sig på VM-landsholdet," fortæller Niels Kim Hjort.

Vigtige iagttagelsesløb 
I løbet af 2013 vil der blive arrangeret flere træningssamlinger, men også nogle vigtige iagttagelsesløb indgår i den store plan, som gerne skulle resultere i, at dansk atletik kan stille med et slagkraftigt hold på den store dag.

Den første alvorlige prøve bliver det store internationale halvmaratonløb City-Pier-City Loop den 10. marts i hollandske Haag, hvor størstedelen af den foreløbige bruttotrup forventes at stille op. Et andet vigtigt løb er DM Halvmaraton, som er placeret i Aarhus den 8. september. Under alle omstændigheder bliver det et spændende år for dansk langdistanceløb.

"Det går rigtig godt i øjeblikket. Vi har en bred løbetrup, og jeg fornemmer et utroligt drive blandt de bedste løbere. Alle vil forsøge at gribe den chance det er at skulle løbe et VM på hjemmebane," udtaler Niels Kim Hjort.

© Copyright Dansk Atletik Forbund