Loading...

Nyheder 2013

KIF har fundet sin sportschef

07. januar 2013 · Jeppe Weinreich

Den tidligere eliteløber Christian Friis vender hjem fra Hawaii for at tiltræde den nye stilling i Københavns IF.

Det er ikke kun DAF, der går ind i det nye år med en ny sportschef ved roret. KIF – Østerbro-klubben med den store historie – har nemlig ansat den 39-årige Christian Friis på posten.

Siden 1998 har han studeret og arbejdet på Hawaii, men han vender nu tilbage til Danmark for at sætte sig i sportschefstolen pr. 1. marts.

Som løber i ungdomsårene vandt Christian Friis på de længere distancer flere DM-medaljer i ungdoms- såvel som U23-klasserne. I 1992 deltog han på juniorholdet ved VM Cross i Boston. I midten af halvfemserne blev det ligeledes til flere flotte placeringer på landevejene, bl.a. en fjerdeplads ved Hong Kong Marathon i 1997. Ved Berlin Marathon i 1996 toppede han med 2:22,08 timer, hvilket placerede ham som nr. 3 herhjemme det år. 

Hawaii 
Efter et år på University of Memphis rykkede Christian Friis til Hawaii Pacific University i 1998 og blev West Regional Mester i Cross Country, og blev den første NCAA division II atlet fra Hawaii ved et NCAA mesterskab. Desuden har han de sidste otte år trænet Cross Country holdet på Hawaii Pacific University, hvor flere danske løbere har slået et smut forbi for at løbe et år eller to.

Ud over at uddanne sig som journalist og tage en master i Kommunikation og Marketing, så har Christian Friis de sidste 10 år produceret det lokale løbeblad på Hawaii, et arbejde som han vil fortsætte med, sideløbende med arbejdet som sportschef hos KIF.

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund