Loading...

Nyheder 2013

Bube har blikket rettet mod Göteborg

10. januar 2013 · Jeppe Weinreich

Bagsværd-løberen rejser i dag til Barcelona, hvor han de næste fem uger vil træne målrettet frem mod EM-inde i Göteborg.

”Göteborg er vel nok det tætteste, som danske atletikfolk kommer på at have en hjemmebane ved et internationalt mesterskab.” 

Sådan lyder det fra Andreas Bube, og dermed er det slået fast, at den danske 800 meter-løber satser på at gøre en god figur ved EM-inde, som starter den 1. marts. I dag fredag flyver han til Barcelona for at forberede sig  bedst muligt – og kommer først hjem om fem uger. 

Sammen med sin træner Johnny Bagge har han udset sig atletikhallen i byen Sabadell, 20 km nordvest for Barcelona. Tidligere har han brugt Sydafrika som base på denne tid af året, men når valget er faldet på Catalonien, har det sin grund.

Specifik indendørstræning 
”Indendørssæsonen er prioriteret højere end i fjor, hvor vi skippede VM-inde i Istanbul og der ikke var nogen formtop. Jeg løb godt nok tre løb, men det var mere som et afbræk i træningen, da jeg godt kan lide at konkurrere. I Sabadell skal jeg træne specifikt efter EM-inde, altså kvalitetstræning på de indendørs baner. Der er ikke super varmt i området i januar, men lunt nok til, at jeg kan klare de længere pas på det nærliggende stadion,” fortæller Bube.

Som EM-sølvvinder fra sidste sommer kan Bagsværd-løberen ikke undgå et vist forventningspres, også selvom han ikke kom videre fra det indledende heat ved OL i London.

”Jamen, jeg går efter en finaleplads. Og i finalen kan der som bekendt ske mange ting,” siger Bube, hvis bedste tid indendørs er de 1:47,50 min., som han løb på i Gent sidste vinter.

Niveauet løftet i 2012
Han lægger dog ikke skjul på, at VM i Moskva i august trods alt er tænkt som højdepunktet i 2013. Hvor der arbejdes hen imod en formtop på godt to uger i februar/marts, vil den udendørs strække sig over en periode på fire til seks uger, hvor der skal løbes rigtig stærkt. Selvom hans personlige rekord i 2012 kun blev forbedret fra 1:45,04 til 1:44,89 min., blev hans generelle niveau løftet kraftigt. Af karrierens ti løb under 1:46,00 blev de otte præsteret i løbet af sidste sommer – og over en forbløffende lang periode: fra 1:44,99 i Qatar d. 11. maj til 1:45,32 i Rieti d. 9. september.

”Jeg håber på at løbe 1:44,50 i år, og fortsat at kunne hæve mit bundniveau, så jeg selv på en dårlig dag kan gå videre fra det indledende heat ved VM,” siger Bube, der mere end nogen anden ved, hvor svært det er at nå en finale, når der tales VM. Blot fire europæiske løbere formåede at slutte i top-20 på ranglisten for 2012, hvor Bube er placeret som nr. 31. Og finalisterne fra den historisk hurtige OL-finale må alle forventes at være med igen i 2013.

Håber på Diamond League
”De bliver jo ikke meget dårligere fra det ene år til det andet. Så jeg må bare forsøge at følge med. Men hvis de går lige så meget amok som sidste år, så bliver det ikke nemt. Men jeg håber da på ligesom sidste år at få mange løb i Diamond League, gerne allerede fra maj måned,” siger Andreas Bube, der mener, at det umiddelbart er på udholdenheden, at han lettest kan forbedre sig og dermed hente de brøkdele af et sekund, som kan afgøre en finaleplads til hans fordel.

Men lige nu handler det om indendørssæsonen med EM om syv uger som det store mål. Foreløbig ligger der ingen stævneplan klar, men Bube regner med at få to-tre gode stævner i februar som optakt, ligesom at deltagelse ved DM-inde i Skive (23.-24./2) under alle omstændigheder ligger fast.

© Copyright Dansk Atletik Forbund