Loading...

Nyheder 2013

Kim åbner sæsonen stærkt:19.67m

12. januar 2013 · Jeppe Weinreich

Hidtil bedste sæsonåbning af den 28-årige kuglestøder, som er på træningslejr i Utah.

Med 19.67 meter leverede Kim Juhl Christensen (Sparta) lørdag i Provo, Utah sin bedste sæsonåbning nogensinde. Det fine resultat toppede en stabil serie, som også rummede stød på 19.59 og 19.49 meter.
Også i fjor henlagde kuglestøderen sin træningslejr til samme sted, og dengang fik han noteret 19.62 meter i det første stævne derovre. Den lovende præstation kommer efter en periode i efteråret, hvor teknikken ellers har drillet en smule, fortæller Kim.

VM-kravet er et af målene 
”Vi har forsøgt at gøre teknikken bedre, og det ser rigtig godt ud nu,” siger den danske 20-meter-mand, som støder igen på torsdag ved ”2nd Annual Viking Shot Put Challenge” i samme by. Fokus for indendørssæsonen er naturligvis EM-inde i Göteborg, hvor Kim - med bopæl i Sverige - har halv hjemmebane. Et andet mål er også at klare kravet til sommerens VM, som er så skrapt som 20.10 meter.

PR i bænkpres 
At den fysiske styrke bestemt ikke fejler noget, viste Kim dagen inden stævnet i Utah. Her blev det til ny træningsrekord med fem gentagelser på 210 kg i bænkpres.

”Vi skal have en max-test i løbet af træningslejren, og her kunne jeg godt tænke mig at slå Joachims (B. Olsen, red.) rekord,” afslører Kim. En rekord, som angiveligt er 240 kg.

© Copyright Dansk Atletik Forbund