Loading...

Nyheder 2013

ØDMU: Travl weekend til ende

13. januar 2013 · Jeppe Weinreich

Det var syvende år i træk, at Ballerup AK var vært for mesterskaberne, og det gled organisatorisk som smurt.

To lange konkurrencedage i Ballerup Super Arena nåede søndag eftermiddag til vejs ende. Samtlige medaljesæt blev uddelt til de østdanske ungdomsmestre, og dermed er indendørssæsonen godt i gang. Om to uger er det så de jyske og fynske atleter, der skal dyste i Aarhus, inden det hele kulminerer ved DMU i Skive d. 9.-10. marts.

Det var syvende år i træk, at Ballerup AK var vært for mesterskaberne, og det gled organisatorisk som smurt. Ikke mindst en stor lystavle, der viste stillinger undervejs i de tekniske øvelser, var med til at løfte det samlede indtryk. Modsat førstedagen så ingen ungdomsrekorder dog dagens lys om søndagen, men der var naturligvis mange fine resultater og tætte kampe, ligesom at flere helt nye navne gjorde sig bemærkede.

Udmærket sæsonåbning for Heltbech
Den danske seniormester på 100 meter hæk, Mathilde Heltbech (Helsingør IF), havde valgt at åbne sin sæson søndag, og det gjorde hun i sikker stil ved at vinde juniorernes 60 meter hæk i 8,91 sek. – 0,1 sek. fra hendes personlige rekord.

Med 127 deltagere dominerede Sparta meget på banerne, kraftigst understreget i de 14-15 årige pigers hækfinale, hvor det blev til en femdobbelt sejr. 

To guld til Gulfoss 

Men også mindre klubber kunne være med. IF Gulfoss havde kun to deltagere med, men fik alligevel to guld og en sølv med hjem ved den hurtige gut Micas Engelhardt Holm (foto øverst), som vandt de to sprintløb. Også Bornholm kom øverst på skamlen to, da Anders Schou søndag fulgte op på søndagens sejr på 3000 meter ved også at vinde den halve distance hos de 12-årige.

En sådan dobbeltsejr stod den lidt ældre FIF’er, Anders Holst Lindgreen (foto nederst), ligeledes for med de udmærkede vindertider 2:06,54 og 4:15,23 min. – som dog grundet den 225 meter lange rundbane i Ballerup ikke tæller med i statistikken.

Se flere af Kim Gudmands fotos her

© Copyright Dansk Atletik Forbund