Loading...

Nyheder 2013

Stangspringere spås en god sæson

17. januar 2013 · Jeppe Weinreich

Caroline Bonde Holm og Rasmus W. Jørgensen er fredag tilbage i Danmark efter tre uger i Sydafrikas varme. Træningslejren giver forhåbninger om en god indendørssæson, mener træner Thor Aarøe Mørck.

I morgen fredag er dansk atletiks bedste stangspringere tilbage i den danske kulde. En tre uger lang træningslejr i Sydafrika ligger bag dem, og selvom det bliver noget af et klimaskifte efter dagligt at have trænet i 35-40 graders varme, er indendørssæsonen noget, som de ser frem til.

De tre Sparta-springere Caroline Bonde Holm, Rasmus W. Jørgensen og Mikkel M. Nielsen havde følgeskab af Line Renée Jensen (Randers Freja) samt den mexicanske udvekslingsstuderende Luis Carlos Nevarez (PR 5.15m), der har trænet i gruppen siden oktober, og som foreløbig vil springe i Sparta-trøjen frem til sommer.

En ærgerlig forstrækning
”Det har været en rigtig god træningslejr, lige bortset fra at Mikkel (M. Nielsen) desværre fik en forstrækning i baglåret. Han var ellers ved at være rigtig godt kørende,” fortæller træner Thor Aarøe Mørck, der alligevel spår den 24-årige springer en god indendørssæson.

”Det går fint fremad nu, og han kan løbe let igen og lave let styrketræning, ligesom at han har modtaget god behandling hernede af en fysioterapeut, som vi også har benyttet os af hernede på tidligere træningslejre. Vi tager ingen chancer, men satser på, at han kan konkurrere ved et stævne i Potsdam i midten af februar.”

Caroline åbner sæsonen i Dresden 
Hvad angår den danske rekordholder Caroline Bonde Holm og finalisten fra EM sidste sommer, Rasmus W. Jørgensen, er der til gengæld kun godt at berette.

”Træningen har kørt fint hernede, og det tegner rigtig godt for sæsonen,” fortæller Thor Aarøe Mørck.
Trods en uheldig indsats ved OL med tre nedrivninger på starthøjden var 2012-sæsonen den hidtil bedste for Caroline Bonde Holm, som stadig kun er 22 år. I Potsdam i februar sprang hun med 4.42 meter sit hidtil højeste, ligesom at hun endelig fik ram på Marie Baggers danske rekord udendørs, da hun i Wales i juli kom over 4.36 meter. Næste fredag åbner hun så sæsonen ved et springstævne i Dresden, hvor bl.a. guldvinderen fra VM 2009, polske Anna Rogowska, er med.

En stribe af 5.50m-spring
For Rasmus W. Jørgensen bød 2012 på ikke færre end fem konkurrencer med resultatet 5.50 meter – foruden den personlige rekord på 5.53 meter fra Tyskland i marts. Antallet af gode forsøg på OL-kvalifikationshøjden 5.60 meter var i sæsonen endnu højere. Den kunne passende komme i 2013. Rasmus springer første gang i Tammerfors den 26. januar.

Foto: Fra træningslejren i Stellenbosch: (fra venstre) Line Renée Jensen, Mikkel M. Nielsen, Caroline Bonde Holm, Rasmus W. Jørgensen, Thor Aarøe Mørck og Luis Carlos Nevarez.

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund