Loading...

Nyheder 2013

Nick åbner sæsonen med dansk rekord - 46,96!

20. januar 2013 · Jeppe Weinreich

Suveræn start for Nick Ekelund-Arenander, der trods manglende modstand i Växjö lørdag aften formåede at forbedre sin egen danske rekord.

46,96 sekunder. Dansk rekord i årets første start. Jo, Nick Ekelund-Arenander (KIF) havde ikke noget forsigtigt sæsonudlæg i tankerne, da han lørdag aften løb 400 meter ved Best Western Games i Växjö. Med tiden skar han 0,05 sek. af den danske rekord, som han satte ved DM-inde i marts sidste år.

Den opsigtsvækkende rekord kom i hus, i hvad der bedst kan betegnes som et sololøb. Fra bane 5 lagde det 23-årige stortalent stærkt ud og rundede de første 200 meter i imponerende 22,2 sek.

”Planen var egentlig, at han skulle ramme 22,5 sek., men Nick havde alligevel overskud til sidst. Så han kan åbenbart mere endnu,” lød det efter løbet fra den tilfredse træner, Christian Trajkovski.

Lover godt
”Selvfølgelig havde jeg visse forventninger til dagens løb, for Nicks træningstider på det seneste har været af samme kaliber som dem, han løb på i slutningen af sidste indendørssæson. Men der er altid ubekendte faktorer, og at han kan sætte rekord uden nogen modstand, lover meget godt for de kommende løb,” lyder det fra træneren, der nu ser frem til stævnets andendag, hvor Nick Ekelund-Arenander løber 200 meter.

Christian Clausen imponerer 
Trajkovski kunne også glæde sig over, at Christian Clausen (KIF) hos de 16-17 årige forbedrede den danske U18-rekord til flotte 49,01 sek. Ganske imponerende taget i betragtning, at Clausens hurtigste tid udendørs blot er 49,95 sek. – og at han ligesom Ekelund-Arenander ikke blev presset. Tiden er desuden blot 0,15 sek. fra Nicklas Hydes U20-rekord.

Træner Trajkovski betegner Christian Clausen som en decideret 400/800 meter-løber, og det er da også på sidstnævnte distance, at det unge talent stiller op søndag.

Comeback til Krabbe
Ny i træningsgruppen i KIF er Martin Krabbe, som gjorde sin første start efter en operation sidste forår. Efter 7,08 sek. i det indledende heat måtte den 8-dobbelte danske mester på distancen nøjes med 7,12 sek. Ikke noget brag af et comeback for en sprinter, der 100 gange har løbet under de syv sekunder på distancen. Men 27-årige Krabbe er i det mindste tilbage.

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund