Loading...

Nyheder 2013

Morten Jensen klar til en ny sæson

24. januar 2013 · Jeppe Weinreich

Når den 30-årige længdespringer tradtionen tro åbner sin sæson i Malmø, er det efter mere end to års pause igen med Leif Dahlberg som træner.

Pallasspelen i Malmø har i mange sæsoner været Morten Jensens foretrukne sted at starte den indendørs sæson. I år er ingen undtagelse, og derfor er længdespringeren igen at finde på tilløbsbanen i Atleticum søndag kl. 11.55.

”Ja, det er efterhånden en tradition at åbne sæsonen dér. Det er et fint sted at starte, da der ikke er så meget pres på, og jeg desuden er ret sikker på at få alle seks forsøg,” siger Morten Jensen, der i december rundede de 30 år og nu er klar til at åbne en ny sæson – denne gang med svenske Leif Dahlberg som træner igen.

Gensyn med Leif Dahlberg 
For nylig vendte Morten Jensen hjem fra en vellykket træningslejr i Sydafrika. Han har kunnet træne i længere tid uden skader, og efter hans eget udsagn ser det ”fornuftigt” ud. Meget naturligt er han efter trænerskiftet vendt tilbage til nogle af de ting, som han tidligere trænede med Leif Dahlberg. Selvom deres seneste sæson sammen tilbage i 2010 endte med en stor nedtur ved EM i Barcelona, oplevede han resultatmæssigt det højeste niveau netop i den sæson.

”Jeg har sprunget klart flere længdespring fra fuldt tilløb end tidligere, og det plejer præcis at være det, som kan halte lidt. Vi er gået tilbage til nogle af de tidligere elementer i træningen, men det betyder ikke, at vi har vendt det helt på hovedet i forhold til, hvad jeg har lavet de sidste par sæsoner,” understreger Morten Jensen, der er indehaver af stævnerekorden ved Pallasspelen med 7.96 meter – sat i netop 2010-sæsonen.

Dansk modstand
Søndag får han modstand af sølvvinderen fra Junior-VM, Andreas Trajkovski (KIF), der et par gange tidligere har presset Jensen, men endnu aldrig slået ham. Fokus for Morten Jensen er dog på EM-inde i Göteborg, hvor han som bekendt har en bronzemedalje at forsvare. 

Efter Malmø hedder de to næste stævner Gugl Indoor i Linz (31. januar) og IAAF-stævnet (Indoor Permit) i Karlsruhe to dage efter. Sidstnævnte sendes i øvrigt på Eurosport fra 17:45 til 19:15.

Morten Jensens fem seneste sæsonåbninger ved Pallasspelen:
2012: 7.80 meter
2011: 7.87 meter
2010: 7.96 meter
2009: 7.48 meter
2008: 7.74 meter

© Copyright Dansk Atletik Forbund