Loading...

Nyheder 2013

VDMU: Mesterskaber rundet af på fin vis

28. januar 2013 · Jeppe Weinreich

Gode hækfinaler lukkede søndag det vestdanske ungdomsmesterskab. Hos de 13-årige piger aflivede et lokalt talent på 800 meter distancen en knap 40 år gammel rekord.

Et vellykket DMU-vest blev søndag lukket af med flere hækkeløbsfinaler. Her præsterede bl.a. Sophie Roessler hos de 16-17 årige piger årets hurtigste tid i klassen, da hun suverænt vandt i 8,92 sek. Det giver plads til en lille rettelse: Lørdag blev det nemlig nævnt her på siden, at hun stiller op for Odense Atletik. Det er ikke længere korrekt, idet hun nu er flyttet til Aabenraa, hvor hun går på byens tyske gymnasium og desuden trænes af Poul Erik Beck, som i tidens løb har stået bag flere andre gode hækkeløbere, bl.a. de seneste seks års mester hos seniorerne, Anne Møller.

39 år gammel ungdomsrekord slået
AGF-løberen Marika Hvoldal Kristensen – født i 2000 – har tidligere denne vinter forbedret nogle ungdomsrekorder. Søndag gjorde hun på hjemmebanens snævre sving i Marselisborg Hallen det af med 13-års rekorden på 800 meter med tiden 2:27,05 min. Dermed skar hun et lille sekund af den tidligere rekord, som den senere storløber Dorthe Rasmussen satte i Ollerup i februar 1973. Men faktisk var det ikke engang PR for Marika, der før nytår satte en lidt hurtigere 12-års rekord i Skive... 

DM Mangekamp næste weekend 
Næste lørdag gælder det i samme hal DM Mangekamp. Her hedder favoritten hos de mandlige juniorer Oliver Ryborg Kjeldsen (Aarhus 1900), og han fik søndag en god generalprøve med guld på 60 meter hæk og højdespring med to gange PR 8,73 sek. og 1.81 meter. Lørdag noterede det alsidige talent sig for en bronze og PR på 60 meter med 7,30 sek. samt to fjerdepladser i kuglestød (12.06 PR) og længdespring 6.36 meter (=PR).

 

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund