Loading...

Nyheder 2013

Bube bryder op fra træningslejren

31. januar 2013 · Jeppe Weinreich

Det indgik ikke i planen, men lørdag løber det danske EM-håb en 800 meter ved et stævne i Normandiet.

Egentlig var det meningen, at han udelukkende skulle koncentrere sig om at træne under sit fem uger lange ophold i Catalonien, men i morgen afbryder Andreas Bube (Bagsværd AC) sin træningslejr for at løbe en konkurrence i Frankrig. Årsag: Arrangørerne af nogle af de store stævner i februar, bl.a. i Düsseldorf, vil have et bevis på, at danskeren er i god form, før de lukker ham ind.

”Bortset fra et ærgerligt anfald af influenza hernede, hvor Andreas ikke har kunnet træne ordentlig i en uges tid, er formen god. Men han har ligget og trænet tungt, så han er lige nu ikke helt så skarp, som han kunne være,” fortæller træner Johnny Bagge, der dog generelt ser meget positivt på den kommende sæson.

”Hans kondition og udholdenhed er det vigtigste parameter lige nu, og her viste målinger hos Team Danmark, at Bube i december var i bedre form end i maj. Det har vi også kunnet konstatere på træningstiderne, så det ser rigtig godt ud.”

Spanske mesterskaber
Ved lørdagens stævne i Mondeville ved den nordfranske by Caen møder den danske EM-sølvvinder op med den bedste tid af alle. Bortset fra det stævne er der ingen andre terminer, som ligger fast på nuværende tidspunkt. Årets spanske mesterskaber afvikles i netop den hal i Sabadell, hvor Bube har trænet sine intervalløb på det seneste, og en start her er faktisk en mulighed.

”Som udlænding kan han ikke løbe med i finalen, men de indledende heat er stadig interessante, da Spanien har en række meget stærke løbere,” fortæller Johnny Bagge.

Bagge er nu rejst hjem fra Spanien, hvor et par KIF-løbere og deres træner i stedet gør det danske EM-håb med selskab. Også Andreas Bueno har været nede i lejren i en uges tid, men grundet den alvorlige trafikulykke har den ikke stået på decideret løbetræning for 1900-løberens vedkommende.

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund