Loading...

Nyheder 2013

DM Mangekamp: Dansk rekord i sigte?

31. januar 2013 · Jeppe Weinreich

Tine Bach Ejlersen meldes i topform inden weekendens DM Mangekamp i Aarhus, hvor glædeligt mange ungdomsatleter har meldt sig til.

Foreløbig er én dansk rekord blevet sat denne vinter. At endnu en af slagsen vil falde på søndag i Aarhus, kan på forhånd ikke udelukkes. Tine Bach Ejlersen var allerede ved DM i Snekkersten i 2010 ganske tæt på at gøre det af med Charlotte Beiters rekordscore i femkamp. Dengang manglede 1900-pigen kun 42 point, og med de fremskridt som Ejlersen har gjort siden, (stor PR i sommer), handler det i høj grad om at undgå svipsere undervejs – og så er der jo hjemmebanefordelen.

Hurtigere end nogensinde
”Tine har aldrig været bedre målt på alle parametre. Hun har forbedret sin hurtighed klart, så den store udfordring på søndag bliver, om hun kan styre teknikken,” siger træner Jens B. Christensen, der for nylig var på Lanzarote for sammen med Ejlersens at finpudse formen.

Grundet diverse skavanker er der visse elementer i træningen, som de helt har droppet. Men tingene fungerer tilsyneladende nu.

”Vi har fået trænet massevis af styrke, og de test, som vi lavede i december, har været rigtig gode. Så med henblik på weekendens konkurrence er spørgsmålet bare, om vi har fået trænet nok teknik. Det får vi at se,” lyder det fra Jens B. Christensen.   

Hjem til Aarhus 
Fire af de fem seneste gange er DM Mangekamp (inde) blevet afviklet i Snekkersten ved Helsingør. Men førstkommende weekend er mesterskabet tilbage, hvor det traditionelt har været afholdt siden slutningen af 70’erne, nemlig i Marselisborg Hallen. Deltagermæssigt har det de senere år været tyndt, men i år pynter ungdomsatleterne ganske flot op. Ikke mindst hos de 14-15 årige piger, hvor hele 23 deltagere er tilmeldt – men pudsigt nok ikke én eneste lokal.

19-årig kan tage titlen
Hos de mandlige seniorer skal DM afgøres mellem fem U23-atleter og en enkelt veteran(!). Tre af de førstnævnte er netop rykket op fra juniorklassen, men trods de formodet uvante seniorhække og den tungere kugle ligner sidste års mester hos juniorerne, 19-årige Jens Agger (Vejle IF), her en klar favorit.

Tidsskema, deltagerliste m.v. på den dedikerede mangekamps-hjemmeside Teammangekamp.dk (bemærk at kvindernes femkamp afvikles om søndagen – samtidig med mændenes 2. dag)

Tine Bach Ejlersens PR-serie fra DM 2010 (Charlotte Beiters danske rekord fra DM '91 i parentes)
60 meter hæk:    8,79s      (8,92s)
Højdespring:      1.70m      (1.79m)
Kuglestød:         10.32m     (11.31m)
Længdespring:   5.92m      (5.97m) 
800 meter:        2:28,12    (2:33,9 min)
5-kamp:           3901 point  (3943 point)

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund