Loading...

Nyheder 2013

Ejlersen brød drømmegrænsen

03. februar 2013 · Jeppe Weinreich

Med 4.072 point blev den danske rekord i indendørs femkamp søndag eftertrykkeligt slettet af en Tine Bach Ejlersen i topform.

En 22 år gammel dansk rekord måtte søndag lade livet i Aarhus, da Tine Bach Ejlersen i Marselisborg Hallen vandt DM i femkamp med resultatet 4.072 point. Dermed slettede den 27-årige Aarhus 1900-atlet den tidligere rekord, som blev sat i samme hal i 1991 og lød på 3.943 point.

60 meter hæk - 8,67s PR
Allerede efter første øvelse 60 meter hæk var stilen lagt. Tine Bach Ejlersen bekræftede her, at hun er i sit livs form, da hun klarede hækkene i 8,67 sekunder – personlig rekord og en forbedring af det danske årsbedste, som Mathilde Heltbech løb på dagen før i Sverige.

Højdespring - 1.76m PR 
I højdespring var Ejlersen sikkerheden selv, da hun tog alle højder til og med 1.73 meter i sit første forsøg. Dermed var hun allerede 3 cm bedre end i sin hidtil bedste serie. Men det var ikke nok for hende: Efter to nedrivninger på 1.76 meter stemte teknikken, hun fløj højt over overliggeren og satte dermed dagens anden PR ud af to mulige. Den efterfølgende højde 1.79 meter var hun dog ikke tæt på at klare.

Kuglestød - 10.92m 
I kuglestød var ingen af hendes forsøg særligt vellykkede. Alligevel kunne hun med 10.96 meter i første runde forbedre sig klart i forhold til PR-serien, hvor hun blot havde 10.22 meter.

Længdespring - 5.90m 
Med 5.90 meter i første forsøg sikrede Ejlersen sig reelt den danske rekord, og nu kunne hun satse fuldt ud i de sidste to forsøg. Det tredje var overtrådt med 1-2 cm, men en efterfølgende opmåling viste, at hun med lidt held kunne have høstet point for yderligere 25 cm med det spring. 

800 meter 2:25,28min
Den afsluttende 800 meter blev løbet sikkert hjem fra spids i tiden 2:25,28 min. – 2,9 sek. hurtigere end i PR-serien. Dermed forbedrede hun Charlotte Beiters rekord fra DM 1991 i samme hal med ikke mindre end 129 point!

Nok lå det i kortene, at rekorden kunne blive slettet, men at slutscoren skulle blive så høj, kom bag på Ejlersen selv.

”Det var virkelig dejligt at ramme dagen på den her måde. Det er en stor forløsning, efter at jeg flere gange har været tæt på rekorden. Fokus var på den danske rekord, men jeg havde ikke drømt om, at jeg kunne lave så mange point, som jeg gjorde,” siger Tine Bach Ejlersen, der nu har blikket rettet mod Dorte Kleins danske rekord i den udendørs syvkamp. En rekord, som i august vil fylde 30 år.

EM 2014 er målet
”I forhold til den rekord er der flere point, som skal hentes.  Men kan jeg fortsætte min træning som hidtil og holde mig skadesfri, så tror jeg bestemt på, at jeg tager den inden for de næste to sæsoner,” siger den nybagte rekordholder, der ligeledes har kvalifikation til EM 2014 i Zürich som det store mål.

Om tre uger stiller hun op i fire øvelser ved DM i Skive: 60 meter hæk, længde, højde og 4x200 meter – med vinderchancer i alle disciplinerne. 

(opdateres senere med de andre DM-afgørelser)

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund