Loading...

Nyheder 2013

Dødsfald: Arne Mogensfeldt (1943-2013)

11. februar 2013 · Henrik Lund Jensen

Tidligere dansk rekordindehaver på maraton, Arne Mogensfeldt, er død.

Arne Mogensfeldt var en fremragende langdistanceløber, der præsterede sine bedste tider på den klassiske maratondistance. Efter en karriere som elite-cykelrytter kastede den udholdende langelænder sig over løb midt i 70’erne. Han figurerede på ranglisterne på 20 km og maraton fra 1976 og fik sit gennembrud på den klassiske distance ved et løb i Karl-Marx-Stadt, DDR i april 1977 med 2.24,02,6. Året efter forbedrede Arne Mogensfeldt ved et løb i den polske by Otwock med tiden 2.16,13,7  AGF-løberen Jørgen Jensens danske rekord fra 1975 med 37 sekunder. Ved DM året efter blev det på hjemmebane til en sølvmedalje efter Freja-løberen Bjarne Brøndum. Mogensfeldts danske rekord holdt i blot 13 måneder, da Jørn Lauenborg fra Freja, Odense slettede tiden ved et løb i Drammen, Norge. 

Første dansker i Spartathlon 
Også som ultra-løber præsterede Arne Mogensfeldt opsigtsvækkende resultater. I 1982 satte han dansk rekord i 100 km i den tyske by Hamm med tiden 7.13,12, og han var den første dansker, der gennemførte det legendariske Spartathlon over 246 kilometer i Grækenland. Sammen med Allan Zachariasen, Svend Erik Kristensen, Jørn Lauenborg og Bjarne Brøndum udgjorde Mogensfeldt en fynsk kvintet, der satte tydelige aftryk i dansk atletik på de lange distancer i 70’erne og 80’erne.

I sin elite-karriere stillede Arne Mogensfeldt op for Svendborg Gymnastikforening (SG) og for Odense Gymnastikforening (OGF). For sidstnævnte forening blev det til et dansk holdmesterskab over 30 km i 1988 sammen med Henning Hansen og Per Nygaard Andersen. Gennem årene er det også blevet til adskillige danske og fynske veteranmesterskaber. Som motionist gennemførte Arne Mogensfeldt H. C. Andersen Marathon i 2009.

Seriøs og fair 
Arne Mogensfeldt vil i løberkredse blive husket en som seriøs og fair udøver, der med sine fighterevner og gode humør satte sit præg på en gylden periode for fynsk og dansk langdistanceløb. Personligt vil jeg huske ham fra mange løb rundt omkring i Danmark og i udlandet. Altid en frisk bemærkning og et smil.
Arne Mogensfeldt var i størsteparten af sit arbejdsliv ansat som pedel i Rudkøbing og halinspektør i Svendborg. Han døde onsdag i sidste uge, godt to måneder før hans 70-års dag.

Arne Mogensfeldt 
født 21. april 1943 – død d. 6. februar 2013
Bisættelsen finder sted fra Sct. Jørgens Kirke i Svendborg onsdag d. 13. februar

© Copyright Dansk Atletik Forbund