Loading...

Nyheder 2013

Jagter EM-krav på hjemmebane

11. februar 2013 · Jeppe Weinreich

Tirsdag og onsdag kan flere atleter sikre sig en EM-billet - og for en gangs skyld foregår det på dansk grund. I Aarhus er der et glædeligt gensyn med hæktalentet Andreas Martinsen, som tester formen efter otte måneders konkurrencepause.

Med stangspringer Caroline Bonde Holms (Sparta) flotte sejr i Frankrig søndag er der nu fem danske atleter, som har opfyldt kvalifikationskravet til EM-inde om små tre uger. Tirsdag og onsdag forsøger flere af dansk atletiks bedste navne at sikre sig en billet til Göteborg.

Trespring og musik 
I Marselisborg Hallen i Aarhus er der tirsdag kun én disciplin på programmet, nemlig trespring. Ved stævnet ”Triple Jump & Music” jagter Peder P. Nielsen (Aarhus 1900) B-kravet i øvelsen, som lyder på 16.15 meter. Med 35-årige Anders Møller (Sparta) med til start er der samtidig lagt op til en spændende duel. De to rivaler mødte hinanden fem gange i 2012, og selvom Peder P. Nielsen generelt var bedre springende, blev det 3-2 i Møllers favør. Med ved stævnet er også Janne Nielsen (Aarhus 1900), der for nylig satte dansk U23-rekord.

Comeback til Andreas Martinsen 
Dagen efter i samme hal er der ved "Vintersprint" et glædeligt gensyn med Andreas Martinsen (AK Holstebro). Det store hækkeløbstalent pådrog sig under en 110 meter hæk i Østrig i juni måned en alvorlig skade (bristet hulfodssene); han fik dengang kæmpet sig i mål i årets hurtigste tid 14,16 sek., men siden har den stået på en længere pause og efterfølgende genoptræning.

”Det var en voldsom skade for Andreas, så vi har bygget langsomt op og gør det fortsat,” lyder det fra træner Mikkel Larsen. ”Det er gået godt, men det er kun to uger siden, at han for første gang løb i pigsko, så vi er forsigtigt positive. Starten onsdag skal ses som en DM-test. Først efter stævnet beslutter vi, om han stiller op i Skive.” 

Andreas løber efter planen både 50 og 60 meter hæk i Aarhus, og i begge starter får han god modstand af træningskammeraten Christian L. Nielsen (Aarhus 1900).

Morten Jensen får udenlandsk modstand
Samme dag på Østerbro afholdes der Sparta Indoor, hvor der i længdespring er indhentet et par stærke udlændinge ind for at hjælpe Morten Jensen med at komme over B-kravet på 7.65 meter. En af dem er georgieren Boleslav Skhirtladze, som deltog ved OL sidste sommer.

Mændenes kuglestød skulle have været med en dansker i hovedrollen, men desværre pådrog Kim Juhl Christensen (Sparta) sig en skade ved sin seneste optræden søndag i Sverige, hvorfor han har valgt at spare sig.

”Det er en fiber eller forstrækning i den ene læg. Vi ved det ikke helt, men jeg skal skannes hos Team Danmark på onsdag. I søndags kunne jeg ikke støtte på foden, men det går klart bedre nu, og i dag har jeg da kunnet støde lidt kugle,” lyder det fra Kim Juhl Christensen.

Efter sit stærke sæsonudlæg (19.67m) i USA i januar behøver han ikke at jagte noget krav. Den ændrede plan er nu at støde ved DM i Skive som eneste stævne inden EM.

Svensk 20-meter-mand 
Selv uden Kim Juhl Christensen er der lagt op til en flot konkurrence, hvor svenske Leif Arrhenius møder op med en dugfrisk PR på imponerende 20.24 meter. Og så er der naturligvis et interessant dansk islæt i Kenneth Mertz (Sparta) og Thomas Hoffmann (Hvidovre AM).

 

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund