Loading...

Nyheder 2013

Andreas Martinsen er tilbage: 7,93s!

13. februar 2013 · Jeppe Weinreich

Efter otte måneders pause leverede hækkeløber Andreas Martinsen onsdag i Aarhus en sensationel god tid - og er nu ikke langt fra EM.

Hækkeløber Andreas Martinsen (AK Holstebro) fik et brag af et comeback, da han ved onsdagens Sprint/Springstævne i Aarhus stormede gennem sin 60 meter hæk i 7,93 sekunder - bare 0,03 sek. fra de 7,90s, som placerer ham som næst hurtigste dansker gennem tiden (Dansk rekord: 7,84s).

Forventningerne var ellers ikke specielt store forud for stævnet, idet den 22-årige atlet pådrog sig en skade i juni, som har afholdt ham fra at konkurrere – altså indtil i dag. Martinsen viste fra start styrke i det første heat, hvor han blev noteret for 7,98 sek. og lidt senere 6,84 sek. på 50 meter hæk. Indtil han sluttede af med de 7,93 sek., som faktisk blot er 0,05 sek. fra A-kravet til EM-inde.

”Det her havde jeg ikke turdet drømme om. Godt nok er det gået godt til træning, men at jeg skulle løbe så stærkt, havde jeg ikke regnet med,” lyder det fra Andreas Martinsen, som slet ikke er blevet nævnt i rækken af mulige EM-deltagere. Nu mangler han kun fem hundrededele.

Ikke skænket EM en tanke
”Jeg har slet ikke tænkt over EM, vidste slet ikke, at kravet er 7,88 sek.,” siger en forbløffet Martinsen, som præsterede sine tider uden at blive presset, da træningskammeraten Christian L. Nielsen (Aarhus 1900) havde meldt afbud.

Mathias Mørk sletter Martinsens rekord
Bag Martinsen imponerede den helt unge Helsingør-løber, Mathias Mørk, der på de 16-17 åriges hæk med tiden 8,27 sekunder skar to hundredele af den danske 16-års rekord. En rekord, som tilhørte, ja, Andreas Martinsen. Og så var det bare den 15-åriges (fylder 16 i juli) første start denne sæson, efter at en slem influenza holdt ham i sengen et par uger i januar. Trods sin unge alder stiller han op mod de voksne ved DM-inde om ti dage.

Hos kvinderne viste Annelouise V. Jensen (Aarhus 1900) DM-form med 7,76 sek. på 60 meter og 6,70 sek. på 50 meter.

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund