Loading...

Nyheder 2013

Bube og Ekelund-Arenander viser EM-form

16. februar 2013 · Jeppe Weinreich

Nick Ekelund-Arenander forbedrede i semifinalen på 400 meter ved SM i Norrköping mesterskabsrekorden til 47,02 sekunder, mens Andreas Bube i Birmingham blot var 0,32 sek. fra sin bedste tid på 800 meter indendørs.

Nick Ekelund-Arenander (KIF) viste lørdag strålende EM-form, da han med 47,02s på 400 meter præsterede den tredjehurtigste danske tid nogensinde – bare 0,06s fra hans egen danske rekord. Det skete i semifinalen ved de svenske mesterskaber i Norrköping, hvor han med tiden var klart hurtigst af alle og samtidig forbedrede mesterskabsrekorden fra 2000 (Jimisola Laursen). Der er lagt op til et brag af en finale søndag kl. 14.40 mod Johan Wissman, der lørdag sparede på kræfterne, idet han også er med på 200 meter.  

"Faktisk løb jeg ikke 100% til i dag. Jeg blev skubbet lidt i det indledende heat, så i semifinalen gjaldt det først og fremmest om at runde de 200 meter først. Der er lige et ekstra gear i mig til finalen, tror jeg. Fokus ligger ikke på rekorden, men i at vinde. Jeg har studeret Wissman lidt, og han vil sikkert gøre alt for at komme først ud efter 200 meter. Men lad os nu se, hvordan det udvikler sig," lyder det fra Nick Ekelund-Arenander, der ikke vil sætte procenter på chancen for en dansk rekord søndag. Han fortæller dog, at træner Christian Trajkovski har sørget for, at der ligger en blanket til rekordanmeldelse klar...

Årsbedste til Bube
Andreas Bube (Bagsværd AC) havde først i 11. time fået start på 800 meteren ved lørdagens store britiske grandprix stævne i Birmingham. Modstand savnede danskeren bestemt ikke i det stærke felt, som lagde rask fra start med Bube hængende med på en af de bageste pladser. I en dramatisk afslutning, hvor Sudans Abubaker Kaki blev væltet lige før mål, kom Bube ind på en næstsidste plads – slået af ikke færre end fem briter(!) Farten undervejs fejlede dog ikke noget, og Bube kunne notere sig for tiden 1:47,82, hvilket bare er 0,32s fra den indendørs PR, han satte i Belgien i fjor. Dermed understregede han, at der intet skal lægges i den skuffende tid, som han præsterede i sæsonåbningen i Frankrig. Førstkommende torsdag kan der være yderligere en forbedring på vej, når han stiller op ved XL-Games i Stockholms Globen.

Sara Slott disket 
Knap så godt gik det for Sara Slott Petersen (Aarhus 1900) på 400 meter ved de hollandske mesterskaber i Apeldoorn. Ifølge resultatlisten blev den danske rekordholder diskvalificeret af IAAF-regel 163.3, hvilket angiveligt betyder, at hun er kommet til at træde ind i inderbanen. Der foreligger dog ingen meldinger fra Holland.

Bonde Holm tog 3. pladsen i Potsdam 
Stangspringer Caroline Bonde Holm (Sparta) viste ved fredagens stangspringsstævne i Potsdam stabilt niveau, da hun kom over højden 4.31 meter. Det rakte til en fin tredjeplads i konkurrencen, som blev vundet af tyske Kristina Gadschiew med 4.51 meter. Lørdag aften er det Rasmus W. Jørgensens tur til at springe i den tyske by.

Svenske Mesterskaber, Norrköping – resultatliste
British Indoor GP, Birmingham - resultatliste

NB! Husk at se 400 meter finalen fra Norrköping søndag kl. 14.40 - live streaming på dette link

© Copyright Dansk Atletik Forbund