Loading...

Nyheder 2013

Rasmus Wejnold Jørgensen: 5.63!

16. februar 2013 · Jeppe Weinreich

Kraftig forbedring til det danske stangspringshåb, som nu også er VM-klar.

Rasmus W. Jørgensen (Sparta) tog lørdag aften et stort hop mod verdenstoppen, da han i Potsdam kom over højden 5.63 meter. Dermed lagde den 24-årige stangspringer 9 cm til den personlige rekord, han satte i Frankrig for en uge siden.

Rekordspringet – det højeste af en dansker siden 2004 – løfter ham op fra en 25. til en 12. plads på årets europarangliste. Og som en ekstra bonus er det ligeledes over kravet (5.60m) til sommerens VM i Moskva.

Det danske EM-håb sluttede på en 3. plads i et stærkt besat felt, hvor de tyske stangspringere på hjemmebane understregede deres store dominans med OL-sølvvinderen Björn Otto som vinder (5.83m) foran landsmanden Henrik Gruber med 5.73 meter. Rasmus klarede de 5.63 meter i andet forsøg - uden at røre overliggeren.  

"Det var dejligt endelig at få det resultat, så ja, jeg er meget tilfreds med i dag. Det først mål for sæsonen var at kvalificere mig til EM, og det klarede jeg hurtigt. Nu håber jeg så, at jeg kan snige mig med i EM-finalen,” siger den danske stangspringer, som slet ikke havde tænkt på, at han også klarede VM-kravet.

”Det er bare en ekstra bonus, men virkelig dejligt, at jeg ikke skal ud at jagte et krav nu. Men jeg føler, at der stadig er mere i mig; nogle tekniske ting, som vi har arbejdet på, virkede i dag.” 

Forløsning 
Selvom Rasmus W. Jørgensen de seneste år generelt har løftet sit niveau ved gentagne gange at springe 5.50 meter, har han savnet den forløsende fuldtræffer. Den kom altså lørdag i Potsdam.

2½ år tog det Rasmus W. Jørgensen at gå fra 5.50 til de 5.54 meter, som han klarede i Frankrig i sidste weekend. De næste 9 cm tog det til gengæld kun én uge at mestre. Nu er der ikke langt op til de to bedste resultater gennem tiden: Martin Voss’ danske indendørsrekord på 5.72 meter og Piotrek Buciarskis 5.75 meter ude.

"Der er ikke langt derop, men nu må vi se. Men det er i hvert fald på tide med en ny dansk rekord," slutter Rasmus W. Jørgensen.

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund