Loading...

Nyheder 2013

DM-inde: En opsummering

27. februar 2013 · Jeppe Weinreich

Trods fraværet af flere navne nåede DM-inde 2013 næsten samme resultatniveau som det fremragende DM i fjor.

En travl weekend i Skive har knap nok lagt sig, inden det kommer til at handle om EM i Göteborg. Men for lige at få rundet DM af, er det lige på sin plads med en opsummering.

Mediedækning 
Flere tv-stationer bragte adskillige indslag:

TV2 Nord: 
DM-succes til nordjyde

TV2 MidtVest:
Ung udfordrer til Danmarks hurtigste på 60 meter 
Hvor står atletikken? (interview m. Annette Nørgaard)

Kanal Sport:
Sara Slott: VM er mit hovedmål
Derfor meldte Sara Slott afbud til DM-finalen 
Andreas Bube vandt DM 800 meter 
DM i Atletik - en stor succes 
Andreas Bube vil slå sit navn fast internationalt

Det sportslige
Arrangementet kørte som smurt. Det mærkedes tydeligt, at Skive AM nu har været vært seks år i træk. Det var dog også et mesterskab plaget af adskillige afbud grundet skader og influenza. Et decideret topresultat i form af en dansk rekord dukkede desværre ikke op. Til gengæld lykkedes det lige før afslutningen at øge den danske trup til EM, da Morten Jensen nåede ud på 7.75 meter i længdespring.

6 arenarekorder
Sidste års mesterskab med 13 arenarekorder var på forhånd svært at overgå. Slutfacit blev dog 6 af slagsen samt en tangering. Ser man på årets vinderresultater i de 26 øvelser, så var de i år bedre end i 2012 i 11 af øvelserne, dårligere i 13 samt det samme i de to stangspringskonkurrencer.

Fik man ikke en dansk seniorrekord, så var der både en flot juniorrekord (Stina Troest, 800 meter) og U23-rekord (Janne Nielsen, trespring).

- Ældste vinder: Anders Møller (Sparta) trespring 35½ år
- Yngste vinder: Anne Sofie Kirkegaard (Sparta) 400 meter 14½ år

- Tætteste afgørelse: Jessie Ipsen (KIF) & Tine Bach Ejlersen (1900) i længdespring
- Mest suveræne sejre: Nick Ekelund-Arenander (KIF) - 3,12 sek. på 400 meter, Simone Glad (OA/OGF) - 35,55 sek. på 3000 meter

- Mest vindende klub: Sparta med 26 medaljer - heraf 9 guld. KIF vandt næst flest titler med 6 af slagsen. I antal medaljer blev de dog overgået af Aarhus 1900, som vandt 14 - heraf 10 af sølv!

- I alt kom 19 klubber på skamlen, bl.a. Esbjerg Tri og Multisport, som vandt en bronze på kvindernes 3000 meter. 

2014
Som sagt satte skader og sygdom sit præg på DM 2013. Forhåbentlig kan vi ved DM-inde 2014 igen se navne som Andreas Trajkovski, Janick Klausen, Frederik Thomsen, Nick Petersen, Kenneth Mertz, Iben Høgh-Pedersen, Andreas Bueno, Abdi Hakin Ulad, Nicklas Hyde og mange flere. 

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund