Loading...

Nyheder 2013

EM-inde(1): Skade tvinger Kim til at trække sig

27. februar 2013 · Jeppe Weinreich

Den danske åbning ved EM er rykket med en dag, efter at kuglestøder Kim Juhl Christensen på ærgerlig vis har måttet melde afbud.

GÖTEBORG - Den danske indsats ved EM-inde fik ikke den bedste start, da Kim Juhl Christensen (Sparta) onsdag måtte trække sig. Kuglestøderen beskadigede sin akillessene, da han i Skive så sent som lørdag vandt sit syvende danske mesterskab på stribe. En scanning hos Team Danmark tirsdag påviste, at senen havde taget skade, og at der var en reel risiko for, at den kunne blive revet over, om kuglestøderen alligevel tog chancen og gik i ringen med en stram forbinding. 

Tung beslutning
Til det sidste håbede han dog på at kunne støde, men en ”second opinion” fra en svensk specialist onsdag i Göteborg faldt ikke mere positivt ud.

”Han sagde fuldstændig det samme. Jeg var forberedt på det, så sæsonen er simpelthen bare slut. Det betyder seks-syv ugers pause, så nu gælder det bare om at blive klar igen,” siger Kim Juhl Christensen, der ikke er i tvivl om, at det er den rigtige beslutning. En overreven akillessene kunne i værste tilfælde have betydet et karrierestop, mens han i den påtvungne pause sagtens kan fortsætte vægttræningen.

VM i Moskva 
Dermed må Kim Juhl Christensen lægge kuglen på hylden i et stykke tid og i stedet løfte vægte. Næste store mål hedder nu VM i Moskva til august, hvor kvalifikationskravet lyder på 20.10 meter. En længde, som den 28-årige kuglestøder en enkelt gang i karrieren har været over.

© Copyright Dansk Atletik Forbund