Loading...

Nyheder 2013

EM-inde(7): Mortens 13. mesterskab

01. marts 2013 · Jeppe Weinreich

Optakt 2. dag. Udsigt til en spændende lørdag med tre danske starter. For længdespringer Morten Jensen bliver det hans 13. store mesterskab.

GÖTEBORG – 1 OL, 3 VM, 3 EM, 1 VM-inde og fra lørdag 5 gange EM-inde. Jo, 30-årige Morten Jensen er efterhånden en meget rutineret herre, hvad internationale mesterskaber angår. En stor del skuffelser har der været, men skulle nogen have glemt det, så har den danske længdespringer ved de to seneste lejligheder formået at vende den statistik, som ellers hidtil har talt imod en finaleplads.

Efter ti forgæves forsøg lykkedes det ved EM-inde i Paris for første gang at nå finalen, hvor det tilmed blev til en bronzemedalje. Næste optræden var ved EM i Helsingfors 2012, hvor Morten med 8.06 meter i kvalifikationen sprang sit længste ved et mesterskab nogensinde. At det så ikke gik godt i finalen – og at den efterfølgende OL-kvalifikation ligeledes glippede - er en anden historie.  

Niveauet denne vinter har været meget lavt efter Morten Jensens normale standard. Kan han få tingene til at hænge sammen, er der imidlertid længere spring i vente. Sidste weekends DM-inde i Skive – hvor han i 11. time sikrede sig EM-kvalifikationen - bød trods alt på et sæsonbedste med 7.75 meter. Det var faktisk nøjagtig samme længde, som han sprang ved mesterskabet i 2011, altså én uge før bronzemedaljen i Paris. 

Rasmus, rolig og afklaret 
Under niveau har Rasmus Wejnold Jørgensen til gengæld ikke været i vinter. Den 24-årige stangspringer ankommer med en frisk personlig rekord på 5.63 meter, og ved hans to seneste mesterskaber EM 2010 og EM 2012 sprang han helt op til sidste bedste; ved sidste lejlighed blev det endda til en 7. plads i finalen. Ved EM-inde har han imidlertid ikke de bedste erfaringer: Hans debut fandt sted med tre nedrivninger på starthøjden i Torino 2009, mens han grundet genoptræning efter en operation ikke var med i Paris 2011.

Lørdag (start 13:30) bliver de relevante springhøjder for Rasmus 5.50 og 5.60 – og evt. 5.70 meter. Finalekravet er sat så højt som 5.75m, men 5.60m vil meget vel være nok.

Rasmus W. Jørgensen virkede rolig og afklaret, da han torsdag eftermiddag var inde og lave et par sprintløb i Scandinavium. Han og træner Thor Aarøe Mørck - se et interview med Thor her - var meget tilfredse, da nyheden om en opdeling af kvalifikationsgruppen ankom. Rasmus er havnet i gruppe B, og det betyder, at han før og under konkurrencen vil have et bedre blik for, hvor meget den eftertragtede finaleplads i sidste ende kræver. 

EM-inde 2013 - 2. dag
12:30 Længdespring kval. M (gruppe B) – Morten Jensen
13:30 Stangspring kval. M (gruppe B) – Rasmus W. Jørgensen
17:52 400 meter semifinale M – Nick Ekelund-Arenander

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund