Loading...

Nyheder 2013

EM-inde(8): Ingen finale til Morten Jensen

02. marts 2013 · Jeppe Weinreich

Længdespringeren slutter med 7.64 på en 15. plads. Finalen krævede i sidste ende 7.92 meter.

GÖTEBORG – Med 7.64 meter på en 15. plads er Morten Jensens indsats ved dette EM forbi. Dermed får den 30-årige længdespringer ikke mulighed for at forsvare sin bronzemedalje fra Paris 2011. Den frelsende 8. plads gik i sidste ende på 7.92 meter, og det er trods alt 17 cm længere, end hvad Morten Jensen har sprunget i år.

”Jeg er sådan set tilfreds med visse ting i dag, men selvfølgelig ikke med resultatet. Mit problem i år har været tilløbet og landingen, og det fungerede egentlig bedre i dag,” siger Morten Jensen, hvis første og tredje spring var overtrådt med ca. 4-5 cm. De var ikke langt fra de 7.92 meter, men næppe helt derude.

Næste mål: Moskva
Med dagens indsats er sæsonen forbi for Morten Jensen, og selvom det var hans 13. mesterskab, har han efter eget udsagn endnu ikke fået opfyldt sine ambitioner. Næste mål er derfor VM i Moskva til august.

”Kravet er 8.10 meter. Det er et giftigt krav, men jeg er sikker på, at det er muligt at klare. Jeg er hurtigere lige nu, end jeg har været de to seneste sæsoner,” slutter Morten Jensen, der tror på en svensk guldmedalje i søndagens finale ved Michel Tornéus.

Europamesteren fra 2009 og 2011, tyske Sebastian Bayer, nåede overraskende nok ikke finalen. Med 7.91 meter sluttede han som nr. 9 – én cm fra en finaleplads. Dagens længste spring stod Aleksandr Menkov for med 8.22 meter – tangering af russerens eget europæiske årsbedste. Også Finland kunne glæde sig over at få begge deres springere med i finalen, som altså får et stærkt nordisk præg - trods Morten Jensens fravær.

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund