Loading...

Nyheder 2013

EM-inde(9): Rasmus slutter langt fra finalen

02. marts 2013 · Jeppe Weinreich

Den danske stangspringer måtte til sin egen store skuffelse nøjes med 5.40 meter i kvalifikationen.

GÖTEBORG – Håbet om, at Rasmus Wejnold Jørgensen kunne stå for et lyspunkt efter en række danske skuffelser, blev slukket på højden 5.50 meter. Danmarks bedste stangspringer sprang ellers overbevisende på 5.20 og 5.40 meter, som han var klart over. Næste højde skulle også bare have været en station på vej til de 5.60 meter, men her fungerede teknikken ikke, og den 24-årige dansker rev ned tre gange uden for alvor at være tæt på at klare højden. Slutresultatet: En 17-19. plads ud af 25 startende. Et pænt stykke under hans seedning.

”Lige nu er jeg dybt skuffet. Jeg havde regnet med at nå finalen, men jeg kunne hverken finde timingen eller den rette teknik på de 5.50 meter. Det er en konkurrence, som bare skal glemmes,” siger Rasmus W. Jørgensen, der med sit sæsonbedste på 5.62 meter allerede er kvalificeret til sommerens VM.

En finaleplads krævede i sidste ende 5.60 meter uden nedrivninger undervejs. Den franske favorit Renaud Lavillenie gik sikkert videre til søndagens finale sammen med Tysklands stærke trio.

Springer i Tyskland på fredag 
Modsat de andre i den danske trup, så har Rasmus endnu en start, inden træningen frem mod VM begynder. Fredag får han således en chance for at slutte sæsonen bedre, når han er med ved et stævne i Bad Oeynhausen i Tyskland. Det var her, han sidste år satte personlig rekord med 5.53 meter.

Resultatliste

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund