Loading...

Nyheder 2013

EM-inde (10): Flot fight af Nick var ikke nok

02. marts 2013 · Jeppe Weinreich

Den danske 400 meter løber tabte lidt kræfter til slut og sluttede som nr. 5 i sin semifinale.

GÖTEBORG – Nick Ekelund-Arenander gav alt, hvad han havde i sig i lørdagens 400 meter semifinale, men som ventet var det ikke nok. Med en femteplads i sit heat i tiden 47,34 sekunder slutter den 24-årige KIF-sprinter som en samlet nr. 10. En absolut godkendt præstation, som hovedpersonen da også var tilfreds med. I modsætning til hans indledende heat var der denne gang ingen hård kamp om placeringen efter 200 meter.

”Det gik, som jeg ville have det. Jeg kommer ind på inderbanen uden nogen ballade,” lyder det fra den danske semifinalist, der på den næste langside forsøgte at avancere yderligere. Han kunne imidlertid ikke komme forbi, da løberen foran trak lidt ud i banen. 

Næste gang er finalen der 
”Det kostede, og der var ikke mange kræfter tilbage på de sidste 100 meter,” erkender KIF-sprinteren. ”Men jeg er tilfreds. Det har været to gode løb, synes jeg. Det har givet blod på tanden, og jeg tror på, at jeg kommer i finalen ved det næste EM. Jeg skal bare lige hæve mit niveau et stykke mere.”

Russeren Pavel Trenikhin vandt suverænt heatet i nyt europæisk årsbedste 46,00 sekunder, mens en anden favorit, irske Brian Gregan, på uheldigvis styrtede og udgik i den første semifinale.

Sensationel medalje til Sparta
Med Nicks semifinale sluttede den danske indsats ved dette EM. På en dag, hvor Spartas svenske længdespringer Erica Jarder på sensationel vis vandt en bronze i kvindernes længdespring med 6.71 meter - i hendes første store mesterskab overhovedet! Og to år efter, at hendes danske træner Anders Møller (sammen med Lars Nielsen) stod bag Morten Jensens bronze i mændenes længdespring.  

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund