Loading...

Nyheder 2013

Sportschef: Vi vender stærkt tilbage

03. marts 2013 · Jeppe Weinreich

Niveauet blev ikke ramt, da det gjaldt, erkender den nytiltrådte sportschef Thomas Bøgh. Men EM i Göteborg har givet en masse brugbar erfaring, som skal tages med i den fremadrettede proces frem mod OL i 2016.

GÖTEBORG - Med Nick Ekelund-Arenanders fine fight i lørdagens semifinale på 400 meter sluttede den danske indsats ved dette EM. Målsætningen om en finaleplads til de danske atleter blev dermed ikke opfyldt. For den nytiltrådte sportschef Thomas Bøgh er der dog god grund til at nuancere den samlede bedømmelse.

Brugbar erfaring 
”EM var første skridt i retning mod Rio 2016. Vi fik testet vores atleter på højeste niveau, og hele teamet af atleter, trænere og ledere har fået en masse brugbar erfaring med i bagagen i den proces, vi er i gang med,” lyder det fra sportschefen, der efter de overståede konkurrencer har kastet et nærmere blik på resultatlisterne.

"Selv om to ud af fem atleter faktisk forbedrede de seedninger, de var tilmeldt på, og at Nick nåede frem til semifinalen, så var vi ikke helt dér, vi havde håbet, at vi var. Det var vi i Helsinki for ni måneder siden, hvor vi fik fire finalepladser. Tre af vores fire finalister fra den gang var også med i Göteborg. Så vi ved, vi har atleterne til at være med. Atletik handler dog grundlæggende om at ramme niveauet, når det virkelig gælder. Det gjorde vi ikke helt denne gang, og vi skal nu hjem på træningsbanerne for at sikre, at vi gør det næste gang,” slår Thomas Bøgh fast.

Vender stærkt tilbage 
"Hvis vi bevarer fokus, energien og viljen, så er jeg også overbevist om, at vi vender stærkt tilbage. Især hvis vi også samtidig kan forhindre de mange skader, som vi er ramt af i øjeblikket,” slutter sportschefen.

© Copyright Dansk Atletik Forbund