Loading...

Nyheder 2013

Vigtig test for VM-bruttotrup

08. marts 2013 · Jeppe Weinreich

Seks danske løbere med drømme om at løbe VM i København om et års tid står søndag i Holland over for en vigtig test.

Det kommer til at smage lidt af VM, når seks af dansk atletiks bedste løbere søndag stiller til start ved City-Pier-City Loop i Den Haag. Det hollandske halvmaratonløb kan traditionelt opvise et af de stærkeste startfelter i verden overhovedet, og årets løb er ingen undtagelse. Det er en af grundene til, at holdleder Niels Kim Hjort har udset netop det løb som iagttagelse med henblik på udtagelsen af det danske hold til IAAF/AL-Bank VM Halvmaraton i København om godt et år.

”City-Pier-City Loop er et af de ypperligste halvmaratonløb. Det bliver derfor en forsmag på, hvad der venter de danske løbere, når VM næste år kommer til København. Det er et kanon elitefelt, som er på plads, og præsterer man som dansker et godt løb her, ja så giver det en pil opad i bogen,” lyder det fra Niels Kim Hjort, som i december udtog en foreløbig VM-bruttotrup.

Debut til Sara Sig Møller
Ikke alle fra truppen er med i Holland – specielt på kvindesiden er der flere afbud af den ene eller anden grund. Eneste kvinde er Sara Sig Møller fra Sparta, der hidtil mest har gjort sig gældende på 5 og 10 km, men i Den Haag står over for en interessant debut på de 21,1 km.

På herresiden ser det straks lysere ud. Danmarks to bedste maratonløbere, OL-deltageren Jesper Faurschou (Herning LK) og Henrik Them (Sparta), fører en gruppe på i alt fem løbere an. De andre er Lars Budolfsen (Sparta) samt de to AGF-løbere Johan Damkjær og Peter Bech. 

Heitmann skadet
Uheldigvis pådrog Ulrik Heitmann (Aarhus 1900) sig en skade under den sidste træningstur forud for løbet. Heitmann var ellers i topform og stærkt motiveret til at gøre en god figur, men en delvis afrevet sene under foden tvinger ham nu til 4-6 ugers pause. Jeppe Farsøht (AGF) er ikke en del af den danske bruttotrup, men de hollandske arrangører har også givet ham en start i elitefeltet.

Udsigt til regn og hurtige tider 
Vejrudsigten for søndag er ikke den bedste. Efter flot forårsvejr i Den Haag er det pludselig blevet koldere med udsigt til regn og bare 5-6 graders varme. Trods det kan der forventes hurtige tider. Stjernefeltet føres an af tre kenyanske løbere, som alle har været under drømmegrænsen på én time med Ezekiel Chebii (PR 59:05) som den på papiret stærkeste løber. Samuel Wanjiru – OL-vinderen fra 2008, som døde under tragiske omstændigheder i 2011 – satte verdensrekord med 58:33 min. ved løbet i 2007. En rekord, som den femdobbelte VM-vinder, Zersenay Tadese, senere har forbedret.

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund