Loading...

Nyheder 2013

DMU: Stærke 800 meter-tider topper flot 1. dag

09. marts 2013 · Jeppe Weinreich

Der blev generelt gået til den på baneløbene ved DMU lørdag. Men også flere trespringere sørgede for højt niveau.

Tætte dyster og en stribe flotte rekorder var ingredienserne i en fin og lang førstedag ved DMU-inde i Skive. I dagens første lange løb – de yngste pigers 3000 meter – blev der lagt stærkt ud, og den tendens holdt stort set hele dagen: ingen taktiske løb, fart på fra start og følgelig et væld af PR såvel som ungdomsrekorder. 13-årige Clara Kall (Sparta) satte et højt tempo og fik følgeskab af den forsvarende, et år ældre mester Alberte Kjær Pedersen (Fredericia Tri. Team). De to skiftedes til at føre, og først til sidst kunne Alberte rykke forbi. Begge blev belønnet med 14- og 15-års rekorder på hhv. 10:15,23 og 10:16,85 min. Den første tid ville have givet bronze til senior-DM!

To løbere under 31 år gammel rekord
I en af dagens sidste øvelser – de 16-17 årige drenges 800 meter - blev publikum vidne til en meget seværdig dyst mellem Christian Clausen (KIF) og Kristian Uldbjerg Hansen (Aalborg AM). De to løbere krydsede stort set samtidig målstregen – med forhåndsfavoritten Clausen som kneben vinder i 1:53,93 mod 1:53,94. Dermed var begge under Anders Vedels 32 år gamle ungdomsrekord på distancen – og faktisk også kravet til sommerens Ungdoms-VM. Specielt Uldbjergs tid må siges at være opsigtsvækkende; først så sent som i august kom han første gang under de to minutter.

Ung 800 meter løber imponerer 
Endnu en ungdomsrekord på distancen blev forbedret, da Andreas Holst Lindgreen hos de 14-15 årige tog føringen efter 200 meter og herfra langsomt øgede farten. I mål kunne den høje FIF’er med 2:00,76 skære et lille sekund af sin egen rekord fra sidste måned. Mens Lindgreen altså var suveræn, så var der i pigernes tilsvarende klasse meget tæt kamp om guldet mellem Maria H.B. Andersen (Sparta) og Helene Gottlieb. Førstnævnte tog guldet i 2:16,74, men det holdt hårdt mod den flot kæmpende Holte-løber, som med 2.16,88 forbedrede sin PR kraftigt – og samtidig bidrog til det flotte niveau i øvelsens top-10 denne vinter.

Højt niveau i trespring 
I juniordrengenes trespringskonkurrence var der kun top, ingen bredde. Dennis Mägi (Aarhus 1900) lagde sig fra start i spidsen med PR 14.27m. Ikke lang tid efter gik Martin Johansen (Aalborg AM) i front med en stor PR-forbedring til 14.59m, inden Jannick Bagge (Hvidovre AM) med hele to spring på 14.70m – ligeledes PR – viste, hvem der var den rette mester. Et par timer senere var det så Philip Akrofis (Aarhus 1900) tur til at imponere, da han i den yngre klasse – og i en ellers ustabil serie - forbedrede sin egen danske 16-års rekord til 13.87 meter. Kravet til sommerens europæiske Ungdoms-OL i Utrecht lyder i øvrigt på 14.10 meter.

Overraskende flot hækdebut
En af de mere overraskende ting var, at sprinteren Mathilde Kramer (Aabenraa IG) uden problemer prøvede kræfter med hækkeløb for første gang nogensinde. Hendes vindertid i U23-klassen på 8,84s ville have givet hende bronze til DM for to uger siden. Hækkeløbstræner i AAIG, Poul Beck, kunne også glæde sig over, at Sophie Roessler hos de 16-17 årige ramte et nærmest perfekt løb og med 8,66s faktisk bare var 0,08s fra Stine Troests ungdomsrekord.

Stærk tid af Dalgaard Madsen
Uden hække blev der også løbet stærkt: Morten Dalgaard Madsen (Skive AM) satte inde-PR på 200 meter med 22,31 sek. – en tid, som også ville have rakt til bronze ved senior-DM, og som ligeledes lover godt for søndagens 60 meter. Hos de yngste piger satte Anne Sofie Kirkegaard (Sparta) PR med 25,72s, hvilket med de nye rekordregler også er rekord i 15 års klassen. Annelouise V. Jensen (Aarhus 1900) løb ikke distancen ved DM, men viste i dag med 25,44 sek., at sommerens Ungdoms-VM meget vel bliver med hendes deltagelse.

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund