Loading...

Nyheder 2013

DMU-inde: Flot afslutning med flere rekorder

11. marts 2013 · Jeppe Weinreich

Søndagens konkurrencer ved DMU-inde var om muligt bedre end den foregående dag.

Søndagens konkurrencer ved DMU-inde i Skive bød som den foregående dag på rigtig mange gode dyster – og ikke mindst rekorder. Endnu et par gamle af slagsen på mellemdistancerne måtte se sig slettet af rekordbøgerne, da først Andreas Holst Lindgreen i suveræn stil vandt de 14-15 åriges 1500 meter i 4.12,04. Dermed slettede det helt nye talent fra Frederiksberg IF en sejlivet rekord sat tilbage i 1985.

Aalborg-løber lyser op 
Et af de helt store gennembrud ved mesterskaberne stod Kristian Uldbjerg Hansen for. Efter at have tabt med mindst mulig margin på lørdagens seværdige 800 meter-duel kunne Aalborg-løberen på 1500 meter slette Anders Vedels 17-års rekord fra 1982 med 4:01,48. Meget passende var det selvsamme Vedel – nu træner og leder i Aalborg AM – som overrakte Uldbjerg den fortjente guldmedalje. Så meget fokus var der på den førende løber, at ikke mange lagde mærke til den et år yngre Kristian Holm Jensens (Esbjerg AM) tid på andenpladsen 4:06,20, som faktisk også var tæt på en 16-års rekord.

Arena-rekord til Maria Larsen 
Jo, der sker meget på mellemdistancen. Weekendens eneste arena-rekord faldt netop på 1500 meter, da Maria Larsen (KIF) i suveræn stil vandt hos de 16-17 årige piger i ny PR og dansk årsbedste 4:33,01. Ved senior-DM måtte hun til sin ærgrelse se sig slået yderst knebent af Simone Glad på distancen. Nu fik hun revancheret sig lidt ved at overtage den arena-rekord, som Glad netop satte ved den lejlighed.

Lobo Vedel tæt på at bryde de 50 sekunder 
400 meter for de 16-17 årige drenge var med rette imødeset. Men bare 18 timer efter sin flotte 800 meter-rekord virkede Christian Clausen (KIF) imidlertid ikke oplagt til at løbe for fuldt tryk. I stedet var det Benjamin Lobo Vedel (Aalborg AM), der styrtede frem og i et meget stærkt løb forbedrede den danske 16-års rekord, som netop Clausen satte sidste år. En rekord, som nu lyder på 50,06 sekunder. Tiden ville have givet sølv ved senior-DM, hvor Benjamin desværre lå i sengen med feber.

Tre guld og en sølv til Dalgaard Madsen 
En af mesterskabernes store profiler var så afgjort 17-årige Morten Dalgaard Madsen (Skive AM). Efter guld og PR på juniorernes 200 meter lørdag vandt han dagen efter 60 meteren i 6,93 sek. – bare to hundrededele fra hans egen ungdomsrekord. ”For sjov” stillede det hurtige talent også op i længdespring, hvor han overraskede ved hele to gange at springe over syv meter med 7.16 meter som sit længste. På stafetten blev det dog ikke til en fjerde guldmedalje, da en stærkt løbende kvartet fra Helsingør IF viste sig hurtigere end holdet fra Skive.

Stærk stafettid af unge Sparta-piger 
På de afsluttende stafetter var der som sædvanlig flere rekorder – såvel som mange ærgerlige diskvalifikationer Den flotteste rekord stod Spartas 14-15 årige piger for, da en kvartet med tre individuelle vindere på holdet skar næsten tre sekunder af den tidligere bedste tid. Tiden 1:45,68 min. er samtidig så hurtig, at den også overgår noteringerne i 16-17 såvel som 18-19 års klassen og som sådan gælder som U20-rekord.

 

U23-kvartet sætter flot punktum 
Weekendens allersidste rekord stod der ligeledes Sparta på. Det var i U23-klassen, hvor Holgarsson, Madsen, Strøm og Müller med tiden 1:30,29 min. satte et flot punktum for et særdeles vellykket DMU-inde. Selvom der næppe er mange deciderede tilskuere til et ungdomsmesterskab, skabte 525 deltagere plus ledere, trænere og forældre en rigtig god stemning i Spar Nord Arena. 

Der var rigtig mange tætte dyster: Peter Andersson (Greve) slog eksempelvis Simon Traoré (Sparta) med bare to tusindedele af et sekund på de yngste drenges 60 meter. I de 16-17 årige drenges kuglestød stødte nr. 1 og 2 samme længde, ligesom at der i højdespring drenge 14-15 år skulle omspring til.

Kort sagt lover det godt for udendørssæsonen. Næste store træf for dansk atletiks ungdom bliver DMU, som finder sted d. 31/8-1/9 på Aarhus Stadion.

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund