Loading...

Nyheder 2013

DM 10 km: Stærkt felt på plads i Aarhus

22. marts 2013 · Jeppe Weinreich

Med Morten Munkholm, Henrik Them, Jesper Faurschou og Michael Nielsen til start er der lagt op til et spændende og seværdigt DM nu på søndag.

Traditionen tro rundes CrossChallenge turneringen af med DM 10 km landevej. Det sker nu på søndag, hvor Aarhus efter to års pause igen er vært for mesterskabet. I fjor i en solbeskinnet Fælledpark var den tredobbelte mester (2009-2011) Morten Munkholm (Aarhus 1900) ude med en skade, og i hans fravær sejrede Abdi Hakin Ulad (Korsør AM). I år er det i stedet Korsør-løberen, som er sat ud af spillet med en skade, og det lægger op til et meget spændende opgør mellem Munkholm og Henrik Them (Sparta), der senest viste topform på halvmaratondistancen i Holland. Med Jesper Faurschou (Herning LK) og Michael Nielsen (AGF) har man yderligere to topløbere, som kan give de to førnævnte kamp til stregen.

”Feltet er så stærkt som nogensinde før, og jeg tror på, at de første seks løbere vil komme under en halv time,” vurderer Niels Kim Hjort.

Ruten er den samme som i Smilets By for tre år siden, hvor en sindrig ottetals-rute gør, at tilskuerne på Stadion Allé får set løberne passere adskillige gange på den ca. 2,7 km lange rundstrækning.

Simone Glad er storfavorit 
Hos kvinderne kan Simone Glad (Odense Atletik) tage titlen for tredje år i træk. Den 22-årige fynbo ankommer lige fra en træningslejr på Fuerteventura, og alt tegner til, at hun i sikker stil løber af med sejren. I givet fald vil det være hendes sjette titel på mindre end et halvt år. Nærmeste konkurrent må umiddelbart være Louise Laursen fra den lokale klub AGF.

Knivskarp Aarhus-duel
Som førnævnt er det sidste runde i CrossChallenge 2012-2013, og mens det allerede ligger fast, at Simone Glad løber med den samlede sejr individuelt, og at kvinderne fra AGF gør det samme i holdkonkurrencen, så er intet afgjort i herreklassen. Aarhus 1900 har vundet holdkonkurrencen seks ud af de seneste syv gange, mens AGF endnu har den første samlede sejr til gode i turneringens 35 år lange historie. Begge hold ligger lige før søndagens afgørende runde, og mens AGF stiller i stærkeste opstilling, må 1900 undvære Ulrik Heitmann, som pådrog sig en skade for nylig. Den samlede sejr individuelt bliver et opgør mellem Michael Nielsen og Jesper Faurschou, der ligger side om side før alvorens time i Aarhus.

Med knap 400 deltagere er runden den bedst besøgte i denne sæson. Der dystes også om DM hos ungdom, juniorer såvel som veteraner.

 

DM 10 km landevej - Aarhus d. 24. marts 2013

Kl. 14.00 Mænd (alle aldersklasser til og med 60-64 år)
Kl. 15.00 Kvinder (+mænd fra 65+)
Se rutekort + startlister


De seneste fem års vindere af DM 10 km landevej 
2012 Østerbro    Simone Glad (Odense Atl.)  Abdi Hakin Ulad (Korsør AM)
2011 Allerød      Simone Glad (Odense Atl.)  Morten Munkholm (Aarhus 1900)
2010 Aarhus      Elisbeth May (Sparta)         Morten Munkholm (Aarhus 1900)
2009 Aarhus      Maria Sig Møller (AGF)        Morten Munkholm (Aarhus 1900)
2008 Aarhus      Maria Sig Møller (AGF)        Rasmus Henning (Blovstrød)

© Copyright Dansk Atletik Forbund