Loading...

Nyheder 2013

Kunø var tæt på sensationen

23. marts 2013 · Jeppe Weinreich

DM 10 km. Det helt nye navn Louise Kunø var yderst tæt på at besejre storfavoritten Simone Glad.

Efter dobbeltguld ved DM-inde og DM Cross sikrede Simone Glad (Odense Atletik) sig søndag sin femte titel på bare fire uger. Men det skete efter en dramatisk duel mod den helt store overraskelse i årets turnering, nemlig 26-årige Louise Kunø (Aalborg AM). Mens Glad med vindertiden 34:00 skar lidt over et minut af sin personlige rekord, så var der for Kunø tale om en forbedring på mere end to minutter!

Til at starte med havde de to følgeskab af Louise Laursen, men godt halvvejs gennem løbet kunne AGF'eren ikke længere følge med. Det lå i luften, at også Kunø snart måtte slippe sit tag i Simone Glad, men Kunø fortsatte ufortrødent i det høje tempo.  Sensationen lurede i løbets afslutning, hvor de to løbere kom ind på opløbsstrækningen side om side. Simone Glad gav alt, hvad hun havde i sig, og fik lige akkurat kæmpet sig først over målstregen. Efterfølgende måtte fynboen helt ned at ligge på den iskolde asfalt. Et virkelig flot løb af begge, og med dagens præstation banker 26-årige Louise Kunø – som først begyndte at løbe seriøst for et lille års tid siden – nu på til det danske hold til næste års IAAF/AL-Bank VM Halvmaraton i København. 

AGF må overraskende nøjes med sølv 
Bronzemedaljen gik til Louise Laursen (AGF), der kom ind lidt over et minut efter. For første gang i rigtig lang tid var det ikke AGF, som vandt holdtitlen, men derimod Odense Atletik, der med Tine Rosengreen Pallisgaard og Annika Skov på hhv. 4 og 25. pladsen samlet var præcis ét minut hurtigere end århusianerne.

DM 10 km - Aarhus d. 24. marts 2013

Kvinder 
1. Simone Glad, Odense Atletik 34,00 min.
2. Louise Kunø, Aalborg AM 34,01 min.
3. Louise Laursen, AGF 35,08 min.

Hold
1. Odense Atletik 1:48,47 time
2. AGF 1:49,47 time
3. Aalborg AM 1:52,13 time

Alle resultater 

© Copyright Dansk Atletik Forbund