Loading...

Nyheder 2013

Munkholm triumferer i tæt og flot dyst

24. marts 2013 · Jeppe Weinreich

Et tæt og spændende spurtopgør afgjorde DM 10 km i Aarhus. For fjerde gang på fem år hed guldvinderen Morten Munkholm.

Vendingen ”kamp til stregen” dækker meget godt søndagens to opgør ved DM 10 km i Aarhus, hvor høj sol og køligt vejr gav udmærkede betingelser for de mange deltagere. For der blev kæmpet hele vejen, og i begge klasser var der tale om meget flotte og spændende dyster.

Hos herrerne kunne Morten Munkholm (Aarhus 1900) for fjerde gang på fem år vinde titlen på 10 km i tiden 29:51. På forhånd var fire forhåndsfavoritter blevet udråbt. Ud over Munkholm, var det Jesper Faurschou (Herning LK), Henrik Them (Sparta) og Michael Nielsen (AGF). De fire udgjorde da også den førergruppe, som blev dannet allerede efter et par kilometer, men de havde følgeskab af en flot løbende Lars Budolfsen (Sparta), som højst overraskende gik alene i front ved omkring 5 km og skabte sig et hul på 20-30 meter. Hullet blev dog lukket af forfølgergruppen, som blev anført af Munkholm, og ved opløbet på Stadion Allé stod det klart, at Budolfsen ikke kunne blande sig i medaljekampen. De fire førnævnte lå stadig samlet, da Munkholm satte spurten ind på de sidste meter. Selvom Jesper Faurschou lå lige i hælene, kunne Munkholm triumfere, mens der var benhård kamp om bronzen mellem Henrik Them og Michael Nielsen. En bronze, som efter lidt usikkerhed gik til Them. 

Dejligt at vinde
”Det er dejligt at vinde DM 10 km. Her mødes alle de bedste. Så jeg kan sige nu, at jeg er den bedste,” sagde Munkholm, der var overrasket over Budolfsens ryk undervejs.

”De andre havde lagt en god taktik. Efter rykket må jeg selv lave arbejdet og kommer til at ligge forrest i modvinden. Heldigvis var jeg stærk nok til at klare det,” lød det fra Munkholm, som på tirsdag rejser til Etiopien på en tre uger lang træningslejr.

Sølvinder Jesper Faurschou havde pådraget sig en maveforgiftning i ugen op til løbet, og havde derfor ingen forventninger til en hurtig tid.

”Jeg tænkte bare, at jeg skulle spare på kræfterne. Munkholm ligger foran og tager vinden, så han var en fortjent vinder.”

Guld til Spartas hold 
Med Lars Budolfsens tid 30:00 var det tæt på, at hele fem løbere var gået under den halve time. Flot niveau på en dag, hvor Sparta for første gang i årets turnering gjorde sig gældende i holdsammenhæng. Med Tom Kristensen på 8. pladsen kunne københavnerne lidt uventet slå begge Aarhus-hold i DM for hold såvel som i CrossChallenge, hvor fem løbere tæller med. Her sluttede AGF som nr. 2 foran Aarhus 1900, hvilket betyder, at klubben for første gang nogensinde løber med den samlede holdsejr, som rivalerne fra 1900 ellers nærmest har haft patent på de senere år.

DM 10 km - Aarhus d. 24. marts 2013

Mænd
1. Morten Munkholm, Aarhus 1900 29,51 min.
2. Jesper Faurschou, Herning LK 29,51 min.
3. Henrik Them, Sparta 29,52 min.

Hold
1. Sparta 1:30,48 time
2. AGF 1:31,34 time
3. Aarhus 1900 1:32,28 time

Alle resultater

Se et indslag fra TV2Østjylland her

Se et indslag fra TV2Østjylland

© Copyright Dansk Atletik Forbund