Loading...

Nyheder 2013

Bube - på vej tilbage

17. april 2013 · Jeppe Weinreich

Lørdag vender Andreas Bube hjem til Danmark efter fire ugers benhård træning i de etiopiske højder. En grundig test hos Team Danmark i næste uge skal vise, om træningen har båret frugt.

Efter den skuffende indsats ved EM-inde i marts er dansk atletiks 800 meter-håb Andreas Bube stærkt opsat på at revanchere sig. I snart fire uger har den stået på benhård træning i 2750 meters højde i Sululta, ikke langt fra Etiopiens hovedstad Addis Abeba. Lørdag vender Bagsværd-løberen tilbage til Danmark for at fortsætte sit grundtræningsforløb med den foreløbige plan at åbne sæsonen ved IAAF World Challenge stævnet i Beijing den 21. maj.

”Diamond League stævnet i Doha (10. maj) var egentlig åbent for Bube, men vi har valgt i forhold til sidste år at skubbe sæsonen lidt,” fortæller træner Johnny Bagge, som ikke havde mulighed for at være med på træningslejren.

Med i Etiopien var til gengæld 1900-løberen Morten Munkholm og den unge lærling fra samme klub, Jacob Ø. Markussen, som netop er returneret til Danmark i topform.

Sparring i verdensklasse 
Ud over de to danske træningskammerater har det ikke skortet på passende sparring for Bube. Den somaliskfødte succestræner Jama Aden – som IAAF i 2008 kårede som Middle Distance Coach of the Year – var også til stede med sin gruppe på det topmoderne træningscenter i Yaya Village, som Haile Gebrselassie har etableret.

Blandt de løbere, som Bube har trænet hårde intervalløb med, har været bl.a. Algeriets OL-guldvinder på 1500 meter, Taoufik Makhloufi, og den 20-årige komet fra Djibouti, Ayanleh Souleiman, som sidste sommer løb 3:30,31 på samme distance.

”Det er nogle topfolk, som træner sindssygt hårdt, så det har været optimalt for Bube med henblik på at blive presset. Der har både været bakkesprint, 1500 meter intervaller og eksempelvis 10x200 meter,” beretter Johnny Bagge.

Test imødeses med spænding 
”Nu kan træningstiderne i højderne jo ikke rigtig bruges til sammenligning, så vi er meget spændte på næste uge, hvor Bube skal gennemtestes hos Team Danmark. Hvis resultaterne er gode, er det planen at gentage endnu et højdetræningsforløb op til VM – denne gang i Sierra Nevada, hvor han også trænede op til OL i London.”

Skuffelsen fra Göteborg i marts har atlet og træner lagt bag sig. 

”Det var noget skidt, men jeg er meget fortrøstningsfuld nu. Nu er håbet så bare, at han kan gøre det hæderligt i Beijing, så kommer de store stævner,” lyder det fra Johnny Bagge, som regner med, at Bube vil få tre hurtige løb i perioden 8.-12- juni, hvor udbuddet af startmuligheder er store.

© Copyright Dansk Atletik Forbund