Loading...

Nyheder 2013

Nordic Challenge 10000m på lørdag

01. maj 2013 · Jeppe Weinreich

Om tre dage lyder startskuddet til den årlige Nordic Challenge 10000m, hvor der er begrundet håb om danske medaljer.

Det kom højst overraskende, da Simone Glad (OA/OGF) i november i Tårnby løb med det nordiske mesterskab i cross. Men når Sandviken i Sverige lørdag danner ramme om årets Nordic Challenge på 10000 meter kan den 22-årige fynbo ikke løbe fra, at hun er blandt favoritterne. Med sin tid fra DM Landevej på 34,00 minutter er hun nemlig seedet som nr. 1, selvom Sveriges Frida Lundén med 34,12,1 min. på papiret ikke er langt fra Simone Glad. De to andre danske kvinder, Kirsten Pettersson (Esbjerg TRI) og Tine Pallisgaard (OA/OGF), må dog forventes at komme til at spille sekundære roller.

Afbud fra Damkjær 
Hos herrerne er der indløbet afbud grundet sygdom fra sidste års nr. 5, Johan Damkjær (AGF). De to stærkeste på holdet, Michael Nielsen (AGF) og Jesper Faurschou (Herning LK), er dog med, og ligesom Simone Glad må de forventes at kunne være med helt fremme. 

I fjor, da Østerbro dannede ramme om mesterskabet, vandt Michael Nielsen sølv, mens Jesper Faurschou – der ikke var med dengang – ved de to seneste lejligheder har vist sig en lille tand stærkere end Michael Nielsen. Spændende bliver det i hvert fald. 

Sandviken ligger 190 km nord for Stockholm, og starttidspunkterne er kl. 17 og 18 for hhv. kvinder og mænd.

Nordic Challenge 10000m – Sandviken (SWE) d. 4. maj 2013

© Copyright Dansk Atletik Forbund