Loading...

Nyheder 2013

Ekelund-Arenander er topnavnet ved Tårnby Games

02. maj 2013 · Jeppe Weinreich

Det danske 400 meter-håb tester formen ved weekendens Tårnby Games, som med 2133 starter tenderer mod at være landets største stævne.

Der er lagt op til en stor atletikweekend, når Amager AC vanen tro er vært for Tårnby Games. 2133 starter fordelt på 815 atleter fortæller alt om et stort arrangement med en naturlig vægt på ungdomsatleterne. Men set med elitebriller er der også spændende ting i vente. Søndagen afsluttes med en 300 meter, som plejer at give et godt fingerpeg om, hvor vore bedste sprintere formmæssigt befinder sig.

”Løbet bliver en test af formen lige p.t. Jeg forventer ikke en vildt hurtig tid, men regner dog med en 33-tid,” fortæller Nick Ekelund-Arenander, hvis PR lyder på 33,59s – sat i Tårnby i fjor. Den uofficielle danske rekord tilhører Nicklas Hyde (Sparta) med 33,19s, og med netop Hyde – som med vilje droppede indendørssæsonen - er der et glædeligt gensyn.

En kickstart 
”Det bliver spændende at løbe mod ham igen. Det er altid godt med noget modstand,” siger Ekelund-Arenander, der ser maj måned som en kickstart til noget større senere på sæsonen.
Den foreløbige plan hedder DT i Hvidovre d. 11. maj og herefter første afdeling af det norske Hyundai Grand Prix, som finder sted i Brandbu den 22. maj.

”Jeg har ligesom fire grænser, som jeg håber på at kunne bryde i år. Den første er min PR (46,24s), så er der en tid under 46,00, den danske rekord (45,89) og endelig VM-kravet på 45,60.”

Svensk EM-bronzevinder til start 
Af andre interessante navne ved stævnet er Spartas svenske EM-bronzevinder, Erica Jarder, som stiller op som favorit på 100 meter. Arrangørklubben har på 300 meter Stina Troest med. Her er der også lagt op til en spændende duel mod det helt unge talent Anne Sofie Kirkegaard (Sparta).

Tårnby Games er sammen med Herning Games (18/5) to udvalgte danske stævner, der hører ind under IAAF’s World Athletics Day. Som noget nyt uddeler Amager AC i år to pokaler til den mest bemærkelsesværdige præstation for både piger og drenge i aldersklaserne 8-17 år. Og meget passende vil klubben lørdag få overrakt DAFs pokal som ”Årets Arrangør 2012”.  

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund