Loading...

Nyheder 2013

Stærkt elitefelt på plads i København

18. maj 2013 · pressemeddelelse

Når startskuddet til det 34. Nykredit Copenhagen Marathon lyder på Islands Brygge på søndag den 19. maj kl. 9.30, vil omkring 11.000 løbere være klar til den 42,195 km lange udfordring, herunder OL-guldroer Rasmus Quist.

Til start stiller det bedste mandlige elitefelt til dato, og løbet forventes at ende i en tæt dyst mellem den danske favorit Henrik Them og den internationale elite. Hos kvinderne bliver der til gengæld kamp om danmarksmesterskabet. 

Forrest i feltet vil danske Henrik Them med en personlig bedste fra 2012 på 2:16:06 være at finde, på bekostning af VM i maraton i august, og han får lov til at dyste i det bedste internationale felt i Nykredit Copenhagen Marathon til dato. Flere af de internationale løbere kommer til København med tider på mellem 2:06 og 2:10, og forventningen for dem er en sluttid på mellem 2:15 og 2:18. Henrik Thems nærmeste konkurrenter er Rachid Kisri fra Marokko med en personlig bedste på 2:06:48 og Ahmed Nasef med 2:10:59, mens ingen tilsyneladende vil kunne true Them i kampen om det prestigefyldte danske mesterskab på distancen. 

Annemette Aagard gør comeback 
Hos kvinderne ser kampen om det danske mesterskab derimod mere spændende ud, da flere af de danske eliteløbere må forventes i mål i intervallet mellem 2:45 og 2:50. Den tidligere vinder af Nykredit Copenhagen Marathon, Annemette Aagaard fra Sparta, er tilbage efter en graviditet og kan se frem til hård kamp om DM-titlen med Luise Sønder fra Skive AM og Rikke Due-Andersen fra Køge Atletik. De danske kvinder bliver yderligere presset af flere internationale løbere der går efter prestigen i at tage en af løbets tre podiepladser. Nora Falaki, Marokko, og Fiona Falaki, England, må udpeges som løbets kvindelige podiefavoritter. 

Løbet dækkes live på storskærm i start- og målområdet på Islands Brygge fra kl. 8.00 på dagen. Herfra vil man også kunne følge en række kendte deltagere på den 42,195 km lange rute, herunder OL-guldroer Rasmus Quist, professor og ernæringsekspert Arne Astrup og tv-værter på TV2 Vejret, Anders Brandt og Andreas Nyholm. Desuden vil elever fra Slædepatruljen Sirius løbe med deres 100 kilo tunge slæde, mens Forsvarsakademiet stiller med et hold danske og amerikanske krigsveteraner, bl.a. på håndcykel. 

Mere information på løbets hjemmeside

© Copyright Dansk Atletik Forbund