Loading...

Nyheder 2013

E-Cup mesterhold: Oprykning & overlevelse er målet

24. maj 2013 · Jeppe Weinreich

Spartas to mesterhold kæmper denne weekend i hhv. Slovakiet og Portugal. Drømmen er for kvindernes vedkommende oprykning, mens herreholdet får nok at se til med at overleve i den bedste række.

Spartas sportschef, Henrik Paulsen, fyldte i går torsdag 50 år, og den bedste fødselsgave han kunne få, er to Sparta-hold i den bedste europæiske række til næste år – så klubben kan drage samlet af sted til Europa Cup. I weekenden vil hans atleter gøre alt for at opfylde ønsket, men let bliver det ikke.

Kvindeholdet skal lørdag i Dubnica i Slovakiet kæmpe om en af de to pladser, som giver oprykning til A-gruppen, mens herreholdet i Monte Gordo i Portugal kommer på en hård opgave over to dage i den bedste række, hvor det groft sagt handler om overlevelse - altså at undgå de to nederste pladser.

I fjor – også i Dubnica - sluttede Spartas kvindehold på en 4. plads, og i forhold til sidste år må de eksempelvis se bort fra svenske Erica Jarder, som dengang vandt længde. Stærkeste navn på holdet er Caroline Bonde Holm i stangspring, men ellers er det et meget ungt hold.

Kalisz er skadet 
Hos herrerne må holdlederen se bort fra Mike Kalisz, der efter en fin sæsonstart ved DT-finalen desværre er blevet skadet. Den tidligere AGF-løber, Michael Nielsen, skulle egentlig have haft sin debut i den blå trøje, men en vigtig eksamen forhindrer ham i at være med. Ellers er Morten Jensen med i længdespring, 200 meter og stafetten, ligesom internationale navne som Kim Juhl Christensen i kuglestød og Rasmus W. Jørgensen i stangspring styrker holdet.

Holdene i Dubnica (B-gruppen - kvinder):
Sparta AM (Denmark)
Macabi Reshon Lazion (Israel)
Phanos Amsterdam (Netherlands)
Kladivar (Slovenia)
AC Crvena Zvezda Belgrade (Serbia)
 LC Zurich (Switzerland)
AK Spartak Dubnica nad Vahom (Slovakia)
Final entries

Holdene i Monte Gordo (A-gruppe - mænd):
Fiamme Gialle (Italy)
Playas de Castellon (Spain)
Sparta AM (Denmark)
Entende Franconville Cesame Val d’Oise (France)
Shaftesbury Barnet Harriers (Great Britain)
Sport Lisboa e Benfica (Portugal)
Luch Moscow (Russia)
Fenerbache Sport Club (Turkey)
Final entries

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund