Loading...

Nyheder 2013

Mulbjerg mod overmagten

24. maj 2013 · Jeppe Weinreich

Den danske rekordholder i kuglestød møder ren verdensklasse i morgen i Halle, hvor en stor gruppe danske kastere er med.

Med sin store fremgang de seneste par sæsoner banker kuglestøder Trine Mulbjerg på til de store internationale mesterskaber. Lørdag middag får den danske rekordholder fra Aarhus 1900 en forsmag på, hvor højt niveauet er internationalt, når hun stiller op ved ”Hallesche Werfertage” i det tidligere DDR. Med sin danske rekord på 16.15m er 23-årige Mulbjerg således seedet klart sidst (!) i det ti kvinder store felt, som føres an af Christina Schwanitz (GER), der vandt det seneste Diamond League stævne med 20.20 meter.

Juniorer i jagt på kval.-krav
Trine Mulbjerg er dog blot en af mange danske kastere, der er draget af sted til det store kastertræf i Halle. Grundet sammenfaldet med Europa Cup’en for mesterhold savnes et par kastere fra Sparta, men eftersom Kim Juhl Christensen udfylder pladsen godt, er klubbens (og Danmarks) nr. 2 og 3 med i Tyskland, nemlig Nick Petersen og Kenneth Mertz, som støder i B-gruppen.

Flere lovende junior- og ungseniorer er med i Halle, og for flere af dem gælder det, at de jagter en kvalifikation til et af sommerens internationale mesterskaber. Det drejer sig bl.a. om de to spydkastere Marie Vestergaard (Skive AM) og Lukas Björnvad (ROAR), som begge kun mangler en god meter i at blive mesterskabsklare.

”Hallesche HALPLUS Werfertage 2013” – Halle (DE) d. 25.-26. maj 
Stævnets hjemmeside
Se hele startlisten her (danske deltagere med rødt)

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund