Loading...

Nyheder 2013

I morgen går det løs...

07. juni 2013 · Jeppe Weinreich

Trods et par afbud er der tegning til to spændende konkurrencedage ved weekendens Landsholdsudtagelsesstævne i Helsingør.

Det er kun halvandet år siden, at Helsingør fik et nyt og moderne atletikstadion. Dengang var det LTU-finalen, som markerede indvielsen. I morgen kl. 12 lyder startskuddet til to dage med topatletik, hvor mange af dansk atletiks bedste navne for første gang optræder på byens nye anlæg.

Som bekendt tager vinderen pladsen på det landshold, som to uger efter skal kæmpe i den europæiske 2nd League ved en match i litauiske Kaunas. Flere pladser giver næsten sig selv, men der er flere øvelser, hvor afgørelsen enten er helt åben, eller hvor en overraskelse kunne ligge og lure.

De åbne affærer 
Højdespring for kvinder (søn. 13:20) er umiddelbart en åben affære, hvor dagsformen bliver afgørende mellem de fire bedste, hvis personlige rekorder ligger inden for bare fire cm. En anden kunne være mændenes diskoskast (søn. 15:30), hvor det ligner en tæt kamp mellem de to spartanere Børsting & Ellegaard og så årets bedste, Emil Mikkelsen (Odense Atletik). 

Mens mændenes 5000 meter er stærkt afbudsramt (bl.a. løber Abdi Hakin Ulad lørdag European Cup10000m i Bulgarien) tegner kvindernes opgør på samme distance (søn. 15:40) mere interessant med både Sara Sig Møller (Sparta) og Simone Glad (Odense Atl.) tilmeldt. Begge har i år sat en flot PR med hhv. 16.12,37 og 16:17,2. Og så er der Louise Kunø (Aalborg AM) som en interessant outsider.  

Møller vs. Nielsen 
Til topøvelserne hører mændenes trespring (søn. kl. 13), hvor det ikke kan afvises, at Anders Møller (Sparta) igen kan drille rivalen Peder P. Nielsen (Aarhus 1900). Det plejer altid at være helt tætte opgør, og faktisk har 35-årige Møller sprunget længst af dem i år - omend med en for kraftig medvind.

Trods en mindre formkrise er Kim Juhl Christensen (Sparta) klar favorit i kuglestød, men hans gamle træningsmakker Nick Petersen (Sparta) er stærkt på vej tilbage, og er han i stødet på dagen, kan han måske skabe spænding om udfaldet.

Også i mændenes stangspring (søn. kl. 14) er der lagt op til en spændende Sparta-duel mellem Rasmus W. Jørgensen og Mikkel M. Nielsen. Førstnævnte må være favorit, men de seneste to års danske mester udendørs hedder altså Mikkel. 

Højdepunkterne 
Skal man sætte næsen op efter en dansk rekord, bør man holde øje med Andreas Martinsen (AK Holstebro) på 110 meter hæk (søn. kl. 14) og Trine Mulbjerg (Aarhus 1900) i kuglestød (søn 13:30). Et andet topresultat kunne meget vel vente på mændenes 400 meter (lør. 15:30), hvor Nick Ekelund-Arenander (KIF) er storfavorit. 

Bubes start er stærkt tvivlsom
Ganske vist figurerer Andreas Bube (Bagsværd AC) på startlisten på 800 meter (søn. 14:30), men han døjer fortsat med en skade. Hvor alvorligt det er, vides først i næste uge, hvor han skal have en grundig undersøgelse. 

”Vi har tilmeldt Bube, men der skal et mirakel til, før at han løber,” lyder det fra træner Johnny Bagge.

Bueno går efter doublen
Et mindre mirakel er det til gengæld, at Andreas Bueno (Aarhus 1900) er på benene igen efter en alvorlig trafikulykke i november måned. Stævnet i Helsingør bliver hans blot anden optræden efter ulykken, men formkurven er stærkt opadgående, og han kunne meget vel tage pladsen på både 1500 og 3000 meter, selvom han begge steder kan se frem til god modstand fra hhv. Nick R. Jensen (Sparta) og Michael Nielsen (AGF).

Landsholdsudtagelse – Helsingør d. 8.-9. juni 2013 (begge dage fra kl. 12)

Arrangørernes hjemmeside

Foto: Helsingør Atletikstadion. Som det ses, er der ingen overdækket tribune, men det kommer IKKE til at regne i weekenden. Tværtimod..

© Copyright Dansk Atletik Forbund