Loading...

Nyheder 2013

Mathias Mørk nærmer sig Ungdoms-OL

07. juni 2013 · Jeppe Weinreich

Med ny dansk ungdomsrekord 14,42s på 110 meter hæk torsdag aften er han nu under en tiendedel fra sæsonens store mål. Rekorden kom i hus ved det bedst besøgte stævne i Silkeborg i mere end ti år.

SAK77's store regionsstævne torsdag den 6. juni fik et flot krydderi, da den kun 15-årige Mathias Mørk (Helsingør IF) i to forsøg satte dansk 16-års-rekord på 100 meter hæk med 14,42 sek.*

I indledende heat ramte Mørk en af de sidste hække og blev slået lidt ud af rytmen, men i finalen sad løbet lige i skabet. Med tiden er det spændende talent nu kun 0,07s fra kravet til Ungdoms-OL (EYOF). Allerede i weekenden kommer han i aktion igen, denne gang på hjemmebanen i Helsingør, hvor han løber på de høje hække mod Andreas Martinsen i det, der kan blive et højdepunkt.

Stævnet blev i øvrigt det største på Silkeborg Atletikstadion i 10 år. Over 160 aktive gennemførte omkring 450 starter på tre hæsblæsende timer - alene syv heat på 300 meter og 5 heat med stafetløb illustrerer tydeligt, at atletikken lever i bedste velgående i Østjylland.

SAK77 stillede selv med over 80 deltagere, hvilket er et godt udtryk for aktivitetsniveauet i klubben, hvor der som regel er mindst 80 aktive til træning mindst to gange om ugen.

Nye medlemmer vælter ind 
"Tilgangen begyndte sidste år efter sommerferien, og siden har det ganske enkelt ikke villet tage af. Det vælter ind med nye medlemmer hele tiden," siger SAK77's formand Morten Blumensaat.

Han nævner tre åbenlyse årsager til, at SAK77 har vind i sejlene og stor tilgang. Dels at OL i London vakte mange børn og unges interesse, og dels at man internt i SAK77 har haft held til at rekruttere en række ungdomsmedlemmer som trænere til lidt "friskere" rollemodeller. Desuden har man i SAK77 højst to årgange i den enkelte træningsgruppe, og det har givet en rigtig fin stemning i træningsgrupperne.

*Mathias Mørks rekord giver os lejlighed til en lille rettelse: Ved en beklagelig fejl er Nicolai Hartlings 14,44s fra DM Mangekamp 2010 aldrig blevet registreret som rekord. Så reelt var det ikke korrekt, da Mathias for nylig blev udråbt som rekordsætter efter hans 14,53s. Med torsdagens flotte præstation har han dog nu fjernet al tvivl om, hvem rekorden tilhører.

Regionsstævne - Silkeborg d. 6. juni 2013
Resultatliste

© Copyright Dansk Atletik Forbund