Loading...

Nyheder 2013

Flot 1. dag med mange lyspunkter

08. juni 2013 · Jeppe Weinreich

Landsholdsudtagelse. Elitens indtog på Helsingør Atletikstadion lørdag foregik under næsten perfekte vejrforhold – og det var stærkt medvirkende til et væld af gode resultater.

100 meter: To jyder tager landsholdspladsen
Særligt sprinterne nød godt af vejret. 18-årige Morten Dalgaard Madsen (Skive AM) vandt i den flotte PR 10,68s – endda i let modvind - og kom samtidig under kravet (10,75) til sommerens Junior-EM. Hos kvinderne vandt Erica Jarder (Sparta) som ventet suverænt. Landsholdspladsen gik til Mathilde Kramer (Aabenraa IG) som satte en voldsomt stor PR med 12,09s på andenpladsen.

400 meter: Favoritsejre og to ungdomsrekorder 
Nick Ekelund-Arenander (KIF) satte med 10,73s på 100 meter ny PR. Efter løbet havde han imidlertid problemer med baglåret; det var dog ikke så slemt som frygtet, og efter lidt behandling var han klar til at løbe en pligtsejr på 400 meter hjem i 47,80s. På andenpladsen imponerede hans klubkammerat Christian Clausen (KIF) med 48,40s – en forbedring på 0,07s af den danske U18-rekord fra 2006. Hos kvinderne var Stina Troest (Amager AC) – der forinden havde jogget sig til sejren på den lange hæk – stærkt opsat på at sætte PR. Det gjorde hun da også med 55,32s, men mere bemærkelsesværdigt var det nok, at Anne Sofie Kirkegaard (Sparta) med en flot finish fik noteret 55,65s. Dermed slettede det spændende talent en gammel 15-års rekord, som den senere VM-deltager på 800 meter, Tina Krebs, satte tilbage i 1978. Og endda med mere end ét sekund!

Laugesen i topform 
På mændenes lange hæk viste Christian Laugesen (Sparta), at han er ved at finde storformen. Med dansk årsbedste 52,06s præsterede han sin næst bedste tid nogensinde. På andenpladsen havde en ligeledes flot løbende Nicolai Hartling (Sparta) ikke marginalerne på sin side. Hans tid 53,22s er bare 0,02 & 0,07s fra hhv. PR og kravet til Junior-EM.

Morten Jensen (Sparta) viste også stigende form med 7.73m i længdespringskonkurrencens sidste forsøg – dog med en smule for megen medvind. Søndag tager han kampen op mod Nick Ekelund-Arenander i et interessant opgør på 200 meter.

Nick puster Kim i nakken 
Mændenes kuglestød fik den ventede favoritsejr ved Kim Juhl Christensen (Sparta), der med 18.87m var tæt på sit sæsonbedste. Nick Petersen (Sparta) viste dog med 18.57m – om end hans eneste godkendte forsøg – at Kims status som Danmarks bedste snart kan komme under pres.

Tætte afgørelser
I de andre kasteøvelser fandt man endnu tættere afgørelser: I hammerkast var Brian Nielsen (Esbjerg AM) i sidste runde med PR 61.18m sølle 3cm fra at snuppe klubkammeraten Taj Murmanns landsholdsplads. Det lykkedes til gengæld for Kathrine Bebe (Sparta), da hun i kvindernes diskos med 47.27m i sidste runde lige akkurat gik forbi Maria Sløk Hansen (Hvidovre AM), der indtil da havde ført med 47.24m. I spydkast lå Marie Vestergaard (Skive AM) også til sejren, indtil Nina Otto (Sparta) i næst sidste runde gik forbi med 50.47m.

Rytter - den store overraskelse 

Dagens største overraskelse sørgede Josefine Rytter (Bagsværd AC) for på 800 meteren. Favoritten Dagmar F. Olsen (Allerød AM) lagde sig i front fra start og skabte sig et pænt forspring. Det lignede en sikker sejr, men kræfterne slap op i det sidste sving, og forbi gik først norske Ida Fillingsness (KIF) og så førnævnte Rytter, der på andenpladsen sikrede sig en tur til Litauen – og en ny PR oven i hatten: 2:10,12. Personlig rekord var der også til Maria H. B. Andersen (Sparta), som på 5. pladsen løb 2.12,68 og dermed klemte sig under kravet (2:13,00) til Ungdoms-OL (EYOF).

Buenos taktik lykkedes
Nok var Andreas Bueno (Aarhus 1900) favorit på mændenes 1500 meter, men med den stærke spurtløber Nick R. Jensen (Sparta) med i feltet valgte Bueno at løbe stærkt fra start, hvilket han fik hjælp til af klubkammeraten Rasmus Terp, der gav den som hare de første 1000 meter, inden han gik ud. Med 3:47,46 sejrede Bueno med adskillige sekunder. Lørdag blev det også officielt, at Andreas Bube IKKE stiller op på 800 meter, hvormed Nick R. Jensen nu er favorit. Efter at have sikret sig en landsholdsplads vælger Bueno efter al sandsynlighed også at droppe søndagens 3000 meter.

Maria Larsen dobler op med succes 
Den danske mester på 1500 meter fra i fjor, Maria Larsen (KIF), havde indtil i dag kun én gang prøvet kræfter med 3000 meteren – tilbage i 2010. Uvant med distancen lagde hun sig efter Louise Kunø (Aalborg AM) indtil der manglede en omgang. Så sagde hun farvel med en overbevisende afslutning på vej mod den udmærkede tid 9:50,66.

© Copyright Dansk Atletik Forbund