Loading...

Nyheder 2013

Skive er klar til stort rykind

14. juni 2013 · Jeppe Weinreich

440 deltagere er tilmeldt weekendens vestdanske ungdomsmesterskaber.

Skive AM har efterhånden patent på dette udendørsmesterskab – men at tro, at arrangørerne betragter det som rutine, er ikke tilfældet. Der er igen mobiliseret masser af frivillige kræfter, der skal løfte arrangementet – både på stadion, i klubhuset og på overnatningsstedet.

Det er især de yngste aldersgrupper, som har de flottest besatte felter. For de yngste er det ofte første gang, at de deltager i et rigtigt ”mesterskabsstævne” med sejrceremoni, præsentationer etc. I de ældste klasser finder man flere navne, som også kan begå sig hos seniorerne. Således er der et par atleter, som weekenden efter skal til landskamp i Litauen: Annelouise Villum Jensen (Aarhus 1900) på 200 meter (16-17 år) og Mathilde Kramer (AAIG) på 100 meter og 100 meter hæk (20-22 år).

Dalgaard Madsen ramt af virus 
En anden landsholdsløber, lokale Morten Dalgaard Madsen (Skive AM), skulle også have løbet 100 meter, men han er desværre ramt af en virus og har fået konstateret pandehulebetændelse. Han har derfor været nødsaget til at melde afbud i et forsøg på at restituere mest muligt for at blive klar til næste weekends landskamp. Faktisk var han allerede syg inden sidste weekends landsholdsudtagelse, hvilket blot sætter hans 10,68s i relief.

For andre deltagere udgør mesterskabet også en af de sidste chancer for at indfri kvalifikationskravet til sommerens internationale junior- og ungdomsmesterskaber. Mon ikke det lykkes for én eller to i løbet af weekenden?

I alt deltager 22 klubber fra Jylland og Fyn i stævnet, og tilsammen har de 440 deltagere til start. Aarhus 1900 har 178 starter, Aalborg AM 146 starter, mens arrangørklubben har 120 starter. 

Næste weekend er det så den østdanske ungdoms tur til at dyste. Det kommer til at foregå i Ballerup.

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund