Loading...

Nyheder 2013

EM Hold: Morten Dalgaard må melde fra

21. juni 2013 · Jeppe Weinreich

Det bliver alligevel ikke til nogen landsholdsdebut for Skive-sprinteren Morten Dalgaard Madsen, som nu erstattes af 17-årige Frederik Schou-Nielsen. Forhindringsløber Ole Hesselbjerg er ligeledes sprunget til, efter at Jakob Dybdal Abrahamsen faldt uheldigt under træning.

Det danske atletiklandshold ankom i dag til Kaunas i Litauen, hvor de over weekenden skal kæmpe for at forblive i den europæiske 2. division. To ærgerlige afbud har dog ramt holdet. Sprinteren Morten Dalgaard Madsen (Skive AM) var allerede småsyg, da han løb 10,68s ved udtagelsen, og det har senere desværre vist sig, at han er blevet ramt af ”kyssesyge” og er for afkræftet til at kunne stille op på 100 meter. Det betyder, at der bliver debut til 17-årige Frederik Schou-Nielsen (Sparta). En ilddåb kan man vist godt kalde det, da Frederik først begyndte at dyrke atletik i januar i år(!), men med en frisk PR på 10,92s sat i går på Østerbro fejler dagsformen intet. Der var tænkt på at sætte Nick Ekelund-Arenander ind i stedet, men idéen blev droppet, da han i forvejen har et stramt program med 200 og 400 meter samt begge stafetter. Som erstatning for Dalgaard på 4x100 meter er Kasper Olsen fra Hvidovre AM sprunget til. Kvindernes hold er uændret i forhold til det først offentliggjorte hold.

Hesselbjerg træder til i 11. time 
En anden debutant, som har været nødsaget til at melde afbud, er forhindringsløber Jakob Dybdal Abrahamsen (Aarhus 1900). Under den sidste træning styrtede han så uheldigt, at man først frygtede, at han havde brækket armen, men det viste sig ”kun” at være en meget kraftig forstuvning af albuen. Han skal dog holde sig helt i ro, og derfor faldt det naturlige valg i stedet på årets hurtigste, Ole Hesselbjerg (Sparta), der grundet de amerikanske universitetsmesterskaber ikke kunne være med ved landsholdsudtagelsen. Han er dog tilbage i Danmark nu, og er med meget kort varsel sprunget til.

To modstandere skal besejres 
For at undgå nedrykning kræver det, at Danmark slår mindst to af de syv modstandere, og det er absolut ingen selvfølge, selvom Cypern og Israel på papriet måske ikke lyder så skræmmende. 

”Ambitionen er at blive i 2. division, men det bliver ingen nem opgave,” fortæller holdleder Henrik Paulsen fra Kaunas, hvor der er rigtig sommervarmt for tiden. ”Der skal virkelig kæmpes godt, men vi tror på det. Nick Ekelund eksempelvis er jo i superform, og gør han det godt, er det sådanne ting, der kan vippe nogle vigtige point over til os.”

Olympiske mestre til start 
Af store profiler til start ved matchen er Kroatiens olympiske mester i diskoskast, Sandra Perkovic, mens hammerkaster Taj Murmann i sin internationale debut får ”fornøjelsen” af at møde Sloveniens Primoz Kozmus – guld og sølvvinder ved OL i hhv. 2008 og 2012.

 

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund