Loading...

Nyheder 2013

E-Cup: Skidt spydkast koster Tine dyrt

30. juni 2013 · Jeppe Weinreich

Tine Bach Ejlersens 2. dag var præget af op- og nedture. I sidste ende blev det dog til en fin 2. plads og en lille PR-forbedring på 8 point.

Det kunne have været meget bedre, men Tine Bach Ejlersen (Aarhus 1900) kan trods alt drage tilbage fra Europa Cup’en på Madeira med en 2. plads i ny personlig rekord. Med 5528 point forbedrede hun sig med otte point, men et dårligt resultat i spydkast kostede velsagtens 50-60 point i forhold til hende normale niveau. 

God start 
Efter en lidt svingende førstedag fik hun søndag en fornem start med 6.01m i længdespring – bare én cm fra den PR, hun satte i sin hidtil bedste syvkamp i Firenze i maj. Rumæneren Beatrice Puiu, der ellers førte syvkampen suverænt, kiksede her med 4.27m, og det bragte Ejlersen i føringen af syvkampen, der pludselig tegnede ekstra spændende med de første fem kvinder liggende inden for bare 102 point.
I spydkast kom hun dog ned på jorden igen med skuffende 34.78m – godt fire meter kortere end i PR-serien, og dermed var forspringet til denne sat over styr og forvandlet til et minus på to point.

”Det var rigtig skidt rent teknisk,” siger træner Jens B. Christensen. ”Hverken jeg eller Tine har nogen forklaring på, hvad der gik galt. Men det er noget, vi nu skal hjem og arbejde med.”

PR på 800 meter 
På den afsluttende 800 meter fik Tine så hevet en PR hjem, da hun klarede de to omgange på 2:17,54. En tid, der faktisk placerer hende på top-10 blandt specialisterne herhjemme på distancen. Hendes samlede andenplads er også den bedste danske i rigtig mange år.

Dorte Kleins danske rekord fra 1983 er fremdeles 194 point væk, men Tine bekræftede igen, at hun har kapaciteten til at slå den. Men om det bliver ved DM Mangekamp i Herning uden nogen modstand fra konkurrenter, er nok tvivlsomt, mener Jens B. Christensen.

European Cup Combined Events 2nd div. – Ribeiro Brava (POR) 
1.Lucia Cvitanovic, CRO 5547 point NR
2.Tine Bach Ejlersen, DK-Aarhus 1900 5528 point PR
3.Sveinbjörg Zophoniasdottir, ISL 5479 point  PR

© Copyright Dansk Atletik Forbund