Loading...

Nyheder 2013

Weekenden er sidste udkald for juniorerne

05. juli 2013 · Jeppe Weinreich

Kvalifikationsfristen for Junior-EM udløber på mandag. I Helsingborg og i Flandern er der denne weekend danske juniorer til start. Ved sidstnævnte stævne er Nick Ekelund-Arenander topseedet på 400 meteren.

Efter tre holdudtagelser til internationale mesterskaber i den seneste tid resterer der nu kun en enkelt. Det drejer sig om Junior-EM, som finder sted i Rieti (ITA) i dagene 18.-21. juli. Med en sidste frist for at indfri kravet nu på mandag tjener Öresundsspelen i Helsingborg - der går i gang i dag - som en sidste mulighed for at klare kravet.

En af dem, som er tættest på, er landsholdskasteren i spyd, Lukas Björnvad (ROAR), som lørdag skal forsøge at hente de sidste 99cm hjem, som han mangler i forholdet til kravet på 67.50m.

Comeback til Trajkovski 
Flere danske navne er med på det omfattende program. Blandt dem er Andreas Trajkovski (KIF), som søndag springer længdespring. Trajkovski er netop hjemvendt fra en træningslejr på Mallorca, og konkurrencen i Sverige bliver hans første i favoritdisciplinen siden januar. 

”Jeg sprang med pigsko for første gang i tirsdags, og er selvfølgelig meget ’rusten’. Men det gik godt. Jeg har dog ingen forventninger til søndag. Jeg vil bare gerne i gang igen og gøre mit bedste,” lyder det fra Andreas, som også stiller op på 100 meter.

Blandt hans konkurrenter er den to yngre Benjamin Gabrielsen (Sparta), der for to uger siden klarede kravet til det førnævnte Junior-EM ved at springe 7.47m i Ballerup.

Ekelund-Arenander – topseedet i Belgien 
Lørdag stiller Nick Ekelund-Arenander op på 400 meter ved Memorial Léon Buyle i belgiske Oordegem. Med sin nye PR 45,93s er KIF-sprinteren topseedet. På kvindernes 800 meter gør Dagmar F. Olsen (Allerød AM) ligeledes et sidste forsøg på at komme med til Junior-EM. Kun lidt over et sekund i forhold til sin bedste tid i år mangler hun. 

Öresundsspelen – Helsingborg (SWE) d. 5.-7. juli - startliste
Memorial Léon Buyle – Oordegem (BEL) 6. juli - startliste

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund