Loading...

Nyheder 2013

EYOF: Dynamit-Hari løber i dag

15. juli 2013 · Jeppe Weinreich

Den danske trup ved European Youth Olympic Festival ankom til Utrecht søndag. Allerede i dag skal fem atleter i aktion, deriblandt guldfavorit Kristoffer Hari.

Under en stor og flot ceremoni åbnede Hollands Kong Willem-Alexander søndag aften i Utrecht European Youth Olympic Festival. Og allerede i dag begynder atletikkonkurrencerne med fem danskere til start – heriblandt Kristoffer Hari, som ved indmarchen på Galgenwaard Stadium bar den danske fane.

Den danske trup ankom i går, men ikke alt klappede, som det skulle ved ankomsten til lufthavnen i Amsterdam.

”85 procent af taskerne blev i København. Så ingen træning den første dag, men vi fik da heldigvis vores bagage om natten,” lyder det fra holdleder Charlotte Beiter Bomme.

En stærk trup
Det er en stærk dansk trup, som er på plads i Holland. Ud over guldfavoritten Kristoffer Hari på 100 og 200 meter er eksempelvis Anne Sofie Kirkegaard seedet som nr. 3 på 400 meteren. 

Forventninger til Benjamin Lobo Vedel på drengenes 400 meter var der også på forhånd, men de er blevet dæmpet noget, efter at han pådrog sig en slem halsbetændelse som følge af at have løbet i kulde og øsregn under Världsungdomsspelen for nylig. Det betød, at han ikke kunne træne i en lille uges tid. Men ellers er stemingen i truppen i top.

European Youth Festival 2013 – Utrecht d. 14.-19. juli

Dagens program

15:05 100 meter indl. P
Frida Sångren
”4 indledende heat, hvor de 3 første i heatet går direkte videre til semifinalen og 4 fastes loosers. Frida ligger midt i feltet, og på en god dag kan hun gå videre til semifinalen," vurderer holdlederen.

15:45 100 meter indl. D
Kristoffer Hari
”Der er 3 indledende heat, hvor de 2 første går direkte videre til finalen og 2 fastes loosers. Kristoffer er klar favorit til at vinde og løber ca. 0,5 sek hurtigere end de næste på listen.

16:35 400 meter indl. P
Anne Sofie Kirkegaard
”3 indledende heat, hvor de 2 første går direkte videre til finalen og 2 fastes loosers. Anne Sofie ligger seedet som nr. 3 efter årsbedste.”

17:25 Længdespring kval. P
Laura Tølløse
”Det direkte finalekrav er 5,80. Laura ligger seedet som nr. 5.”

17:45 400 meter kval. D
Benjamin Lobo Vedel
”2 indledende heats, hvor de første er direkte videre til finale og 2 fastes loosers.”

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund