Loading...

Nyheder 2013

Sara Sig Møller skal være mor

16. juli 2013 · Jeppe Weinreich

En af landets allerbedste løbere skal føde i februar. Dermed er bruttotruppen til IAAF/AL-Bank VM Halvmaraton reduceret med et navn.

Først var det hækkeløber Sara Slott Petersen, der bekendtgjorde, at hun skal være mor og derfor ikke får nogen udendørssæson i 2013. I dag blev det så officielt, at en anden Sara – med efternavnet Sig Møller – heller ikke kommer til at løbe konkurrence mere i år. Sparta-løberen med en fortid i AGF er nemlig også i lykkelige omstændigheder. Det bekendtgør hun på sin blog på hjemmesiden for IAAF/AL-Bank VM Halvmaraton.

Den store halvmaraton-event i København til marts næste år var ellers et stort mål for Sara, der debuterede på den 21,1 km lange distance i Holland i marts med 1:16,07 og seks uger senere skar tiden ned til 1:15,09, da hun vandt BT Halvmarathon.

Ind i alle tiders top-10 
I sit foreløbigt sidste løb – en 5000 meter i Manchester d. 1. juni – løb hun med tiden 16:12,37 min. lige akkurat ind på alle tiders top-10, lidt over fire sekunder hurtigere end tvillingesøster Marias bedste notering fra 2009. Om den tid så kommer til at stå som Saras hurtigste, ja det vil netop tiden vise. 

”Jeg ønsker ikke at presse min krop til det maksimale, når der ligger et lille barn inde i maven. Jakob (Hannibal, red.) og jeg er rigtig glade og glæder os virkelig meget til at blive forældre! Nu begynder en ny periode i mit liv, og hvilken rolle eliteløb kommer til at spille i mit liv, efter jeg har født, kan kun tiden vise,” hedder det på bloggen.

Foto: Sara Sig Møller løber i mål som vinder af BT Halvmarathon 2013. (Michael Hyllested)

© Copyright Dansk Atletik Forbund