Loading...

Nyheder 2013

EYOF (5. dag): Flot 5. plads til Amalie

19. juli 2013 · Jeppe Weinreich

Med ny PR 3.65m sluttede stangspringer Amalie B. Petersen på flot vis den danske indsats i Utrecht. Philip Akrofi tog en 6. plads i længdespring.

15-årige Amalie Bang Petersen kvalificerede sig til EYOF i 11. time, men stangspringeren viste så absolut sin startberettigelse, da hun fredag eftermiddag sluttede som nr. 5 med ny PR 3.65 meter – klaret i første forsøg. Med resultatet lægger Randers Freja-springeren 5 cm til sin PR og er dermed bare én cm fra Iben Høgh-Pedersens otte år gamle årgangsrekord.  

Med undtagelse af en enkelt nedrivning på 3.30 meter klarede Amalie alle højder i første forsøg. Bagefter havde hun desuden ét rigtig godt forsøg på 3.75 meter, forlyder det. Amalie - som trænes af Ole Kvist - klarede allerede i marts 2012 3.60m, men den flotte udvikling stagnerede siden. Med dagens resultat er talentet nu på glædelig vis igen på vej op i højderne.

Fem overtrådte til Akrofi
Det lå i luften, at Philip Akrofi – om han ramte det perfekte spring – kunne blande sig i medaljekampen i drengenes længdespring. Det gjorde 1900-springeren dog desværre ikke. Hans første forsøg var meget vel over de syv meter, men desværre hårfint overtrådt. Hans træner, Peder P. Nielsen, fik ham så til at tage et sikkerhedsspring, som målte 6.76m og sikrede ham i alt seks forsøg. Herefter fulgte flere justeringer af tilløbet frem og tilbage, men intet hjalp. Serien sluttede med yderligere fire krydser. Rumæneren Gabriel Bitan viste sig aldeles suveræn med 7.41 meter, mens en kroat og en russer tog sølv og bronze med samme længde – 7.05 meter.

”Philip er nok lidt skuffet nu, men jeg er som træner godt tilfreds,” lyder det fra Peder P. Nielsen. ”Han havde selv sat forventningerne højt og fik det lidt svært. En 6. plads - efter at have tangeret PR med 6.96 i kvalifikationen - må dog siges at være godkendt, og han fik høstet en masse god erfaring.”

Stafethold kikser skiftet
Mens billedet af de danske præstationer generelt har været meget positivt de seneste par uger, så har stafetløbene været en stor skuffelse. Ved Ungdoms-VM var man nødt til at melde holdet fra, og det samme skete i Utrecht efter Mathias Mørks skade på hækken. Tilbage var kun pigernes stafet torsdag, og her blev Frida Sångren under træningen desværre skadet, hvorfor højdespringer Rikke Andersen blev sat ind som erstatning. Pigerne løb faktisk godt og fulgte udmærket med, men i det sidste skifte kiksede det, og depechen kom aldrig i mål.

European Youth Olympic Festival – Utrecht 2013 
19.juli (5. dag)

Stangspring piger
1.Angelica Moser, Schweiz 4.07 meter
2.Elina Lampela, Finland 4.02 meter
3.Leda Kroselj, Slovenien 3.82 meter
5.Amalie Bang Petersen, Danmark 3.65 meter
(3.10: O – 3.30: XO – 3.50: O – 3.65: O – 3:75: XXX) 

Længdespring drenge
1. Gabriel Bitan, Rumænien 7.41 meter
2. Ivan Vujevic, Kroatien 7.05 meter
3. Aleksei Levanov, Rusland 7.05 meter
6. Philip Akrofi, Danmark 6.76 meter
(x-6.76-x-x-x-x)

Alle resultater 

© Copyright Dansk Atletik Forbund